Lebedinschi, despre cei opt consultanți politici din Rusia, surprinși în anturajul staff-ului lui Dodon: „Sunt atacuri reciproce din partea concurenților electorali”

Lebedinschi, despre cei opt consultanți politici din Rusia, surprinși în anturajul staff-ului lui Dodon: „Sunt atacuri reciproce din partea concurenților electorali”

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi s-a expus cu privire la cei opt consultanți politici din Rusia, surprinși în anturajul staff-ului lui Dodon, în pragul alegerilor prezidențiale. Lebedinschi spune că legislația electorală interzice implicarea în efectuarea agitației electorală a cetățenilor străini, nu însă și serviciile de consultanță, dacă cheltuielile sunt indicate în rapoartele financiare.

„Noi am văzut mai multe declarații, inclusiv cu privire la implicarea experților din Federația Rusia, România, Germania sau SUA. Sunt atacuri reciproce din partea concurenților electorali, și din partea instituțiilor mass-media. Atâta timp cât nu este demonstrat un subiect de discuții sau o implicare nemijlocită în campania electorală sau alte chestiuni care sunt puse pe masă sub forma unei contestații, CEC va monitoriza acest proces... Conform Codului Electoral este interzisă implicarea în efectuarea agitației electorală a cetățenilor străini. Dacă serviciile de consultanță sunt achitate, nu este nicio problemă. Achitați, arătați aceste servicii și nu este nicio problemă”, a spus Lebedinschi la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR.

Totodată, secretarul CEC-ului menționează că chiar dacă sunt mai multe învinuiri cu privire la desfășurarea campaniei electorale, „nimeni nu îndrăznește să semneze împotriva altuia”.

Publicitate

„Toți sunt atenți pentru că, bănuiesc, toți au aceleași păcate și acesta este un joc interesant în care vin cu învinuiri reciproce, dar nimeni nu îndrăznește să semneze împotriva altuia, dar găsesc persoane terțe care să arunce aceste chestiuni”, a mai adăugat Lebedinschi.

Precizăm că, în pragul campaniei pentru prezidențiale, mai mulți consultanți politici din Federația Rusă au aterizat în Republica Moldova, dezvăluie o investigație RISE Moldova. Așa-numiții polit-tehnologi au debarcat la Chișinău cel mai probabil cu acordul Kremlinului, după cum sugerează un expert rus, într-o discuție cu un reporter RISE incognito. RISE Moldova a reușit să identifice opt dintre ei, surprinzându-i în compania mai multor deputați socialiști, a purtătoarei de cuvânt a candidatului Igor Dodon, dar și a fostului consilier al premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea. Mai mult, unii dintre ei au vizitat frecvent sediul central al Partidului Socialiștilor și chiar au intrat ziua în amiaza mare la Președinție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal