Două medalii de aur și trei de bronz, pentru elevii din R. Moldova, la Olimpiada Balcanică de Matematică. Lupta s-a ținut între 108 concurenți

Două medalii de aur și trei de bronz, pentru elevii din R. Moldova, la Olimpiada Balcanică de Matematică. Lupta s-a ținut între 108 concurenți

Elevii din R. Moldova s-au clasat pe locurile de frunte, printre participanții din 18 țări, la Olimpiada Balcanică de Matematică. Doi elevi, au obținut medalii de aur, alții trei - medalii de bronz și o mențiune de onoare. „Lupta cunoștințelor” s-a ținut între 108 elevi.

Olimpiada Balcanică de Matematică este la ediția a 37-a. În acest an, evenimentul s-a desfășurat online. Elevii din R. Moldova și-au măsurat cunoștințele cu colegi din 18 țări. Concursul s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 5 noiembrie, iar „lupta cifrelor” s-a ținut între 108 elevi.

În rezultat, au obținut medaliile de aur elevii Mihai Spinei, de la Liceul Teoretic „Orizont” și Alexandru Lopotenco, student, la Universitatea Pennsylvania, SUA.

Medaliile de bronz au fost obținute de către Valentin Suruceanu, Dan Cernatinschi și Dumitru Josu, iar mențiunea de onoare de către Adelina Andrei.

Echipa R. Moldova a fost reprezentată de șase elevi și patru profesori:

1. Alexandru Lopotenco, student, Universitatea Pennsylvania, Statele Unite ale Americii;

2. Valentin Suruceanu, elev, clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău;

3. Dumitru Josu, elev, clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău;

4. Mihai Spinei, elev, clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău;

5. Dan Cernatinschi, elev, clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău;

6. Adelina Andrei, elevă, clasa a XI-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău;

7. Valeriu Guțu, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova, mun. Chișinău;

8. Valeriu Baltag, doctor în științe fizico-matematice, Liceul Teoretic Republican Aristotel, mun. Chișinău;

9. Vladimir Izbaș, doctor în științe fizico-matematice, Institutul de Matematică și Informatică „Vladimir Andrunachievici”, mun. Chișinău.

10. Stanislav Ciubotaru, profesor de matematică, șef direcție în cadrul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, mun. Chișinău.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare”, notează MECC.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal