Concert de excepție susținut de Orchestra Națională și Ansamblul de acordeoniști „Concertino” - RENAȘTEM ÎMPREUNĂ

Concert de excepție susținut de Orchestra Națională și Ansamblul de acordeoniști „Concertino” - RENAȘTEM ÎMPREUNĂ

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova este alături de echipa Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” prin organizarea unui concert, în parteneriat cu Filarmonica, oferit de echipa Orchestrei Naționale și Ansamblului de acordeoniști „Concertino”, ce va putea fi urmărit online, pe platforma Privesc.eu.  Pe 6 noiembrie, ora 18:00, urmăriți LIVE concertul extraordinar susținut de Orchestra Națională și Ansamblul „Concertino” al Filarmonicii Naționale.

Mesajul de susținere al Delegației UE la Chișinău

Publicitate

„Filarmonica Națională este un simbol al Chișinăului și al întregii țări. Un loc care întregește armonios imaginea arhitecturală a capitalei și care, totodată, prin evenimentele muzicale pe care le găzduiește, plasează Republica Moldova în circuitul cultural internațional. Incendiul care a devastat clădirea Filarmonicii nu poate să ne lase indiferenți și îmi exprim speranța că, prin eforturi comune, echipa Filarmonicii va reveni cât mai curând în casa ei. Uniunea Europeană este alături de Filarmonica Națională prin oferirea suportului financiar pentru organizarea acestui concert și sperăm că vom vedea reabilitarea acestui locaș de cultură. Doar împreună suntem mai puternici!”, a spus Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Autor:

În contextul pandemiei generate de COVID-19, publicul este invitat să urmărească concertul în direct pe platforme online, având prilejul să se delecteze cu piese și melodii excepționale interpretate sub bagheta maestrului Mihail Agafița (adițional, pentru vizitatorii Parcului Catedralei din Chișinău, va fi instalat un ecran pentru difuzare publică lângă Arcul de Triumf).

„Suntem recunoscători Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova pentru gestul manifestat față de echipa de artiști a Filarmonicii Naționale. Am constatat cu emoție că multă lume este alături de noi, iar prin artă, în cadrul concertului din 6 noiembrie, ne vom exprima recunoștința. Arta, muzica sunt pilonii care unesc inimi din toate colțurile lumii, indiferent de vârstă, rasă, gen. Împreună, cu adevărat suntem mai puternici!”, declară Svetlana Bivol, Directorul General al Filarmonici Naționale „Serghei Lunchevici”.

Autor:

Publicul este așteptat vineri, 6 noiembrie, la ora 18:00, la întâlnirea virtuală cu muzica pe paginile de Facebook a Delegației UE în Republica Moldova, UE-Moldova Împreună Mai Puterniciși a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, precum și pe platforma Privesc.EU.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal