Noi alerte de călătorie! Verifică ce restricții sunt impuse cetățenilor moldoveni în țara în care vrei să ajungi

Noi alerte de călătorie! Verifică ce restricții sunt impuse cetățenilor moldoveni în țara în care vrei să ajungi

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 6 noiembrie 2020). De menționat este faptul că, Republica Moldova în continuare se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. Ce trebuie să știți dacă planificați să călătoriți în alte țării și care sunt condițiile de intrare și/sau tranzitare a statelor vedeți mai jos.

Astfel, țara vecină România a prelungit, începând cu data de 15 octombrie 2020, cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării. În acest context, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul să intre pe teritoriul statului român, pe durata stării de alertă.

Totodată, se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat. Criteriul pe baza căruia se face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

În Ucraina, nu au mai prelungit starea de urgență. Ucraina a exclus R. Moldova din lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, moldovenii pot trece frontiera Ucrainei fără să fie obligați să facă un test COVID-19 și să stea în regim de autoizolare timp de 14 zile.

În Italia, Guvernul a prelungit starea de urgență sanitară până la 31 ianuarie 2021. Consiliul de miniștri al Italiei a aprobat un nou decret-lege prin care se introduc un șir de măsuri restrictive, inclusiv de circulație/deplasare (textul decretului îl puteți găsi aici. Noile restricții, vor intra în vigoare la 06.11.2020 și se vor aplica până la 3 decembrie 2020. Totodată, rămân în contiuare valabile regulile de intrare în Italia, stabilite prin decretul din 13 octombrie 2020, care pot fi consultate accesând link-ul.

Care sunt condițiile de intrare/tranzitare altor state, vedeți aici.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal