Zis și făcut: Noii miniștri desemnați de premierul Ion Chicu au depus jurământul (FOTO)

Zis și făcut: Noii miniștri desemnați de premierul Ion Chicu au depus jurământul (FOTO)

După ce dimineață prim-ministrul Ion Chicu a dat de înțeles că nu are de gând să aștepte turul doi ca să revoce miniștrii democrați și că până  diseară cele cinci fotolii de miniștri vor fi substituite cu funcții noi, la doar câteva ore distanță noii miniștri au depus jurământul. Prezent la eveniment, șeful statului în exercițiu, Igor Dodon, a declarat că și-a întrerupt campania electorală pentru a fi prezent la ceremonia de depunere a jurământului.

...

În aceeași ordine de idei, și prim-ministrul Ion Chicu susține că deși evenimentul de numire a celor cinci miniștri noi nu era planificat, el este absolut posibil într-o țară democratică.

Publicitate

„Am acționat rapid pentru ca ministerele, autoritățile statului să poată funcționa la capacitate maximă. Suntem într-o perioadă dificilă când elaborăm bugetul, când trebuie să venim în fața oamenilor cu tot felul de politici și de creșteri economice. Noi nu avem nicio oră liberă și vom încerca să asigurăm în continuare funcționalitatea deplină a ministerelor”, a spus Chicu.

Precizăm că trei dintre cei cinci miniștri noi sunt, de fapt, vechi. Ei au făcut deja parte din cabinetul Chicu. Este vorba despre Anatol Usatîi, Aureliu Ciocoi și Victor Gaiciuc.

Pe lângă cei trei, au fost aprobate și două nume noi - la Reintegrare și Educație.

...

...

...

Fiind ministru, Ciocoi a intrat în gura tângului spunând, în cadrul unei conferințe de presă, că în timpul evenimentelor din 1992 „intervenția militară a Federației Ruse în conflictul de pe Nistru a avut drept scop doar oprirea vărsării de sânge. Declarația a stârnit mai multe reacții de nemulțumire, iar veteranii de război au cerut demisia lui Ciocoi în timpul unui protest desfășurat sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale.

...

Citește și: Gaiciuc, la protestul veteranilor: Cu cât mai des o să o schimbăm guvernarea, cu atât mai rău o să trăim

...

De asemenea, funcționara deține un apartament de 3 milioane de lei. Imediat după numirea ei în funcție, Maia Sandu, fosta ministră în domeniu, declara că Pogolșa urma să fie concediată pentru „incopetență și abuz”.

Citește și: ZdG: Noua șefă de la Educație, cu locuință de lux ascunsă: „De ce nu vă uitați la ce e bun în CV-ul meu?”

AGORA precizează că luni dimineața, prim-ministrul Ion Chicu a dat de înțeles că nu are de gând să aștepte turul doi ca să revoce miniștrii democrați, așa cum inițial planifica PDM. El a decis astfel să-și ia rămas bun de la Cristina Lesnic (Reintegrare), Igor Șarov (Educație, Cultură și Cercetare), Alexandru Pînzari (Apărare) și Sergiu Răilean (Economie și Infrastructură). Oleg Țulea (Externe), cel care a făcut și el parte din grupul miniștrilor propuși de PD, a fost deja revocat de Guvern în favoarea funcției de ambasador al R. Moldova în Ungaria.

Citește și: PDM îi dă replica lui Chicu: „Dacă PSRM își asumă responsabilitatea de revocare a miniștrilor la această etapă, decizia le aparține”

Drept replică, PDM a spus că „dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal