Socialistul Corneliu Furculiță: „Cineva a făcut pasiune din lansarea fake news-urilor despre mine”

Socialistul Corneliu Furculiță: „Cineva a făcut pasiune din lansarea fake news-urilor despre mine”

După ce, luni, în spațiul public au apărut mai multe informații potrivit cărora deputatul socialist Corneliu Furculiță și ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu s-ar fi implicat în „rezolvarea” unui caz de șofat în stare de ebrietate, parlamentarul a comentat situația pe pagina sa de Facebook. Socialistul susține că pe parcursul mandatului de deputat devenit ținta mai multor atacuri calomnioase și subiect al fake news-urilor de tot felul.

„Ca și politician, mi-am asumat să fiu criticat și atacat, inclusiv pe nedrept, cu lansarea diferitor invenții și fantezii. Regret că sunt implicați în aceste falsuri regizate și membri ai familiei mele. Despre falsul lansat ieri, demascat, parțial, astăzi, las instituțiile de drept să-și facă meseria. Iar instituțiilor media, care l-au anunțat și l-au promovat din interes politic și electoral, le urez să fie mai creative în producerea de fake news-uri la comandă”, a declarat Furculiță.

Totodată, deputatul susține în ultimii ani am devenit politicianul vizat în cele mai multe sesizări la procuratură:

Publicitate

„Cineva a făcut pasiune în a lansa fake news-uri despre mine, după care repede să scrie și o țidulă la procuratură. Am demonstrat că toate sunt invenții. Pentru ei contează fumul pe care-l produc. Admit că așa înțeleg unii lupta politică. Totuși, eu am un mesaj către oponenții mei politici: puteți genera zilnic fake-uri, minciuni pe bandă rulantă la adresa mea, dar lăsați familia în pace”.

Amintim că interceptările cu încercarea de a „rezolva” dosarul au apărut în presă pe 9 noiembrie 2020. Potrivit lor, Furculiță și Voicu s-ar fi implicat în mușamalizarea unui caz de șofat în stare de ebrietate. Redacția regională Nordnews.md a făcut rost de mai multe înregistrări audio din care reiese că tânărul Sergiu Gorea, nepot al deputatului Furculiță, a apelat la „ajutorul” mai-marilor țării. Inițial, tânărul spune că l-a rugat „pe Cornel” să-i rezolve problema, iar ulterior ar fi fost telefonat de un anumit Pavel, despre care redacția scrie că ar fi șeful de la Interne.

În scurt timp, Pavel Voicu a negat, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că s-ar fi implicat pe caz. Voicu susține învinuirile i-ar fi aduse de unele persoane care ar avea intenții de a denigra imaginea sa de ministru. Corneliu Furculiță nu a venit cu un comentariu pe marginea cazului.

Marți, Ziarul de Gardă a scris că acțiunile descrise în cadrul interceptărilor în care sunt vizați deputatul socialist Corneliu Furculiță și actualul ministru de Interne Pavel Voicu au avut loc în realitate, ele fiind investigate în cadrul unui dosar penal deschis în decembrie 2017. Potrivit sursei, dosarul s-a finalizat în instanța de judecată, printr-o sentință emisă de judecătoarea Vasilisa Muntean la 20 aprilie 2018. Nepotul lui Furculiță a fost pedepsit cu o amendă în valoare de 31,5 mii de lei, care se înjumătățea dacă era achitată în 72 de ore de la intrarea sentinței în vigoare. Tânărul a fost scutit de pedeapsa complementară - privarea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal