Vineri, la Otaci au fost finalizate lucrările de evacuare a deșeurilor după demolarea clădirii avariate de pe strada Prieteniei 153. În total, au fost efectuate 222 de curse autobasculantele de mare tonaj, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
La fața locului, pentru gestionarea situației a activat Statul Major al IGSU. În perioada de efectuare a lucrărilor de demolare, angajații Postului de salvatori și pompieri din Otaci au pulverizat apă prin intermediul unei autospeciale pentru evitarea propagării prafului la clădirile din apropiere.
În total pentru efectuarea activităților, la obiectiv au fost implicate 15 persoane cu 13 unități de tehnică. Acțiunile de demolare a blocului avariat, dar și de evacuarea deșeurilor au fost realizate în baza Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 756 din 13 octombrie 2020. Lucrările de demolare au început pe 27 octombrie, iar pe 13 noiembrie au fost complet finalizate.
AGORA amintește că, în luna iunie 2019, o parte a unei clădiri cu nouă etaje, din orașul Otaci, s-a prăbușit. La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii. În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr. 1 a blocului, iar ulterior după expertizarea edificiului s-a luat decizia să fie desființată și scara II al blocului din strada Prieteniei nr. 153 întrucât este în stare de avariere și auto demolare.
La 13 octombrie, în cadrul ședinței, Guvernul a decis alocarea a 2,2 milioane lei din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru demolarea blocului avariat din orașul Otaci, str. Prieteniei 153.
Vezi și aceste știri

Clădirea avariată de la Otaci, demolată în totalitate

Clădirea avariată de la Otaci este demolată în proporție de 60%

A început demolarea clădirii cu nouă etaje care a fost avariată în orașul Otaci

Guvernul va aloca peste 2 milioane de lei pentru demolarea blocului de la Otaci

805 mii de bunuri rezidențiale și comerciale ar urma să fie reevaluate. O metodologie în acest sens a fost supusă consultărilor publice
