A refuzat, a acceptat și...a refuzat din nou. CEC nu va examina sesizarea PAS cu privire la ziarele electorale pro-Dodon, tipărite la editura de stat

A refuzat, a acceptat și...a refuzat din nou. CEC nu va examina sesizarea PAS cu privire la ziarele electorale pro-Dodon, tipărite la editura de stat

Deși Comisia Electorală Centrală (CEC) a refuzat inițial, pe 13 noiembrie, să examineze sesizarea PAS privind sancționarea lui Igor Dodon, pentru azi, 14 noiembrie curent, ora 14.00, a fost anunțată o ședință tocmai pe acest subiect. Însă, cu o oră înainte de începerea ședinței, CEC a contramandat-o, spunând că semnatara sesizării, vicepreședinta PAS Olesea Stamate, n-a înlăturat o carență în timp util.  

„Pe ordinea zi a fost inclus subiectul despre examinarea sesizării nr. CEC-7/10863 din 11 noiembrie 2020 a doamnei Olesea Stamate, reprezentant cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu. În cadrul ședinței de ieri, 13 noiembrie, ora 19.00, doamnei Olesea Stamate i s-a acordat termen până astăzi, la ora 12.00, să înlăture neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații conform reglementărilor în vigoare. Întrucât până la momentul publicării acestui comunicat informativ, autorul sesizării nu s-a conformat solicitării CEC, subiectul inclus pe ordinea de zi a decăzut, respectiv ședința anunțată pentru ora 14.00 se contramandează”, se arată într-un comunicat al CEC.

Stamate nu a comentat, deocamdată, decizia CEC.

Publicitate

De menționat că mai multe formațiuni politice au sesizat Comisia Electorală Centrală, cerând sancționarea lui Igor Dodon. 

Se întâmplă în contextul în care, în dimineața zilei de 11 noiembrie, mii de ziare electorale, în care este promovat candidatul independent la prezidențiale, susținut de PSRM, Igor Dodon, au fost depistate de mai mulți reprezentanți PAS la editura de stat Universul. Pe ele ar scrie că ar fi fost tipărite pe data de 9 noiembrie la SRL EditTiparGrup, lucru care nu ar corespunde realității.

Directorul tipografiei a declarat că instituția are încheiat contract cu EditTiparGrup pentru tirajul de 55.000 de unități. Inițial, staff-ul electoral al lui Igor Dodon a refuzat să comenteze situația, spunându-ne: „Adresați-vă la emițătorii ziarului. Nu-i problema noastră”. Ulterior, a declarat că „toate acțiunile sunt perfect legale”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal