La sondaj au participat 16.511 respondenți, din 77 localități și 100 secții de votare. Doar 9.389 de respondenți au dat acord de participare. Marja de eroare este de 5%. Iar 38,8% este procentul refuzului de a participa la sondaj.
Exercițiul a fost pentru prima oară în ultimii 10 ani. Datele sunt o cercetare cu marjă de eroare și nu pot înlocui datele CEC.
Rezultatele menționate în sondaj nu pot fi considerate cele finale. Acestea nu au nici putere juridică. „Unicile rezultate care sunt puse la baza validării alegerilor sunt rezultatele finale”, au precizat membrii Comisiei Electorale Centrale.
Exercițiul de exit-poll a fost efectuat la 100 de secții de votare de pe teritoriul R. Moldova. Comisia Electorală Centrală a acreditat 150 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie şi a aprobat modelul legitimației operatorului de interviu.
În susținerea ideei, organizatorii sondajului au spus că exercițiu desfășurat la telefon are o marjă de eroare foarte mare, fapt pentru care doresc să-l desfășoare la secțiile de votare.
Amintim că în primul tur de scrutin au avut loc două sondaje de tip after-poll, realizate de comunitatea WatchDog.MD și compania „Intellect Group” în colaborarea cu asociația SPERO.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.