Problema cerșitului și a copiilor străzii a fost abordată, din nou, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Ion Ceban susține că acest fenomen ia amploare în ultimii ani, iar unii dintre cei care stau cu mâna întinsă ar fi de fapt niște oameni obraznici. Edilul a solicitat direcțiilor responsabile să identifice soluții pentru a rezolva problema.
„Mi se pare că cerșitul este un fenomen în creștere. Eu ies la balconul Primăriei, mă uit peste drum stă o tanti și bate mătănii de vreo trei luni acolo. Se tăvălește pe trotuarul acela dintr-o parte în alta, parcă-i nevaliașcă. Eu înțeleg că poate să aibă probleme, dar nici chiar așa. În centrul capitalei, în subterane. Se poate face o distincție între oamenii care chiar au nevoie și pe care putem să-i ajutăm și oamenii care sunt obraznici. O atenție sporită trebuie să acordăm copiilor străzii”, a spus primarul.
Comisarul-șef al capitalei, Lilian Luca, a dat asigurări că în prezent se elaborează un plan de acțiuni orientat anume pentru identificarea soluțiilor pentru copiii străzii:
„Perioada rece a anului vine cu riscuri pentru persoanele care nu au un loc permanent de trai. Suntem în proces de elaborare a unui plan de acțiuni, săptămâna asta vom veni cu soluții de lungă durată pentru aceste persoane în perioada rece a anului. Noi îi ducem în centrele Primăriei, unde au hrană, căldură, dar ei apar înapoi în stradă”.
Precizăm că în capitală există un centru pentru susținerea persoanelor fără domiciliu stabil, pe strada Haltei. Centrul pentru susținerea persoanelor fără domiciliu stabil oferă servicii de cazare nocturnă provizorie, asistenţă medicală primară, asistenţă juridică, asistenţă socială şi consiliere psihologică, cină şi dejun, primirea duşului şi tuturor celor necesare pentru igiena personală.
Vezi și aceste știri

Orașul în care cerșetorii trebuie să aibă autorizație

Unul dintre eroii investigației „Cerșetori fără mască” și-a mutat activitatea la București

Cerșetorii fără mască. Zeci de persoane care cerșesc în Chișinău se prefac bolnave (VIDEO)

O femeie bănuită de organizarea cerșitului și sclaviei, reținută de polițiștii de la Botanica

728 de refugiați ucraineni au fost angajați oficial în Republica Moldova. Alți 400 sunt la evidența autorităților
