Decizia a fost confirmată pentru ziarul Solomon Times în care se preciza că probleme controversate au fost ridicate prin intermediul platformei. La fel, autoritățile au precizat că există îngrijorări cu privire la lipsa legislaţiei care să „guverneze utilizarea internetului”.
„Limbaj abuziv împotriva miniştrilor, a prim-ministrului, atac la reputaţie, defăimare, toate acestea sunt probleme ce îngrijorează”, a declarat ministrul Comunicațiilor, Shanel Agovaka pentru Solomon Times Online, relatează Agerpres.
„Utilizarea internetului în Insulele Solomon trebuie acum să fie reglementată cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de conţinutul dăunător”, a adăugat el.
Agovaka a asigurat că organizaţiile media vor putea în continuare să funcţioneze ca de obicei, cu excepţia pierderii accesului la platforma de social media.
Majoritatea mass-media în acest stat insular din Pacific foloseşte Facebook şi prim-ministrul utilizează platforma pentru a transmite live discursuri la nivel naţional, potrivit STO.
Agovaka a spus că guvernul are încă nevoie „să afle cum poate să facă acest lucru” şi nu a specificat cât timp va fi valabilă interdicţia.
În prezent, China, Iranul şi Coreea de Nord au impus de asemenea interdicţie asupra Facebook.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.