Iulia Costin, despre sursele de finanțare ODIMM, sprijinul pe timp de pandemie și granturi pentru tineri | Nota de Plată (VIDEO)

Iulia Costin, despre sursele de finanțare ODIMM, sprijinul pe timp de pandemie și granturi pentru tineri | Nota de Plată (VIDEO)

De multe ori, pentru a merge mai departe, ai nevoie de un îndemn sau să îți șoptească cineva că tu ai toate instrumentele necesare și trebuie doar să profiți din plin. Am decis să dedicăm o ediție a proiectului Nota de Plată acestui context și anume surselor de finanțare. Directoarea ODIMM, Iulia Costin, spune că sunt destui bani pentru a sprijini tinerii antreprenori, iar de un grant de câte zeci de mii sau sute de mii de lei îi despart un formular și un click distanță. Hai să vedem care sunt granturile disponibile în acest moment.

În cei peste 13 ani de activitate, ODIMM a acordat aproape jumătate de miliard de lei pentru antreprenorii din R. Moldova. Directoarea organizației, Iulia Costin, menționează că, în prezent, nu sunt probleme în ceea ce privește sursele de finanțare din partea statului. Mai mult, ar fi pregătite mai multe instrumente de susținere în perioada pandemică și în special pentru digitalizarea companiilor.

Publicitate

Avem posibilitatea să oferim sprijin pentru 200 de companii să își creeze paginile web și online magazinul

Iulia Costin, directoare ODIMM

Autor:

„A fost elaborat un instrument temporar, dar care să ajute rapid companiile și pe care l-am numit instrumentul de digitalizare a IMM-urilor. Când am deschis apelul, am avut peste 430 de cereri de la companii. Toți au fost instruiți în module, în contextul digitalizării și IT tehnologii. Au fost foarte mulți la instruire. Totodată, oferim vouchere de 20 de mii de lei. Avem posibilitatea să oferim pentru 200 de companii să își creeze paginile web și online magazinul. E nevoie să fie companie înregistrată în R. Moldova care nu are pagină web sau are nevoie de o actualizare. Este și componenta de granturi mai mare care presupune 200 mii de lei pentru digitalizarea proceselor din companii”.

Tinerii devin o prioritate în cazul programelor de finanțare, iar orice idee de afacere e încurajată să prindă viață, chiar dacă lipsesc anii de experiență și chiar cunoștințele. Tot ce contează e dorința de a depăși limitele.

„Avem un program exclusiv tinerilor și anume „Start pentru tineri”. Oferă consultanță pentru cei care nu știu ce înseamnă antreprenoriat. Are un vis, este dintr-o familie cu venituri reduse, nu are un capital pentru start, dar are dorințe și cunoștințe. Pe acești tineri îi invităm la ODIMM. După cursurile de instruire de șase zile, noi deschidem apelul de proiecte, iar ei vin cu câte un business plan. Porțiunea de grant constituie 180 de mii de lei și constituie 80% din proiectul investițional”.

O companie din R. Moldova are dreptul pe parcursul a trei ani de activitate să obțină ajutor de la stat în valoare de două milioane de lei

Iulia Costin, directoare ODIMM

Autor:

În cazul femeilor, directoarea ODIMM spune că acestea sunt eligibile pentru mai multe proiecte, precum „Femei în afaceri”, „Start pentru tineri”, „Pare 1+1 pentru migranți” și altele.

„Dacă ea este până la 35 de ani, ea are posibilitatea să vină la programul „Start pentru tineri”. Totodată, dacă mai are părinții peste hotare și este eligibilă pentru programul „Pare 1+1 pentru migranți”, atunci ea poate apela la acest program și își dezvoltă o afacere. O companie din R. Moldova are dreptul pe parcursul a trei ani de activitate să obțină ajutor de la stat în valoare de două milioane de lei

Vreau să încurajez tinerii și femeile chiar și după 35 de ani să își deschidă o afacere. Nu doar prin programele ODIMM. Sunt și alte posibilități”.

Urmărește interviul integral și vezi alte sursele de finanțare pe care le poți accesa pentru dezvoltarea afacerii tale.

Acest proiect este susținut de Campania Națională de Educație Financiară „Află totul despre bani!”, derulată sub egida Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței din Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Republica Moldova și sprijinul OCN Iute Credit.

Vezi aici și: „Te motivează și îți schimbă viziunea”. Două cărți, care au contribuit la dezvoltarea fondatorului vinăriei „Et Cetera”, Alexandru Luchianov (FOTO, VIDEO)

Nota de Plată e să dai like, share și să te abonezi la canalul de Youtube AGORA

Vezi aici și: Nota de Plată a designerei Olga Blanc. Despre bani, dezvoltare personală, bărbatul care o susține și succesul brandului O'Blanc (VIDEO)

02:24 Cele mai populare startup-uri în acest moment;

03:03 Cum a afectat pandemia antreprenoriatul din R. Moldova;

04:10 Instrumentul de digitalizare a IMM-urilor;

07:40 Banii disponibili de la Guvernul R. Moldova;

08:32 Programul de instruire pentru antreprenori;

09:30 Granturi de finanțare pentru tineri;

16:26 Sprijinul financiar pentru femei;

20:42 Riscul de a eșua în afacere, gestionarea banilor;

21:43 Dezvoltarea antreprenoriatului la nivel european;

23:44 Programul de ecologizare a afacerilor;

...

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal