Din capacitatea totală de 1.042 de paturi pentru pacienți confirmați cu COVID-19, în spitalele din capitală sunt ocupate 959 de locuri. Sunt date actualizate la 27 de noiembrie, confirmate de șeful adjunct al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, la ședința Consiliului Municipal. În continuare, municipalitatea planifică să activeze noi locuri.
În dimineața zilei de 27 noiembrie, în spitalele din Chișinău erau internați 959 de pacienți infectați cu COVID-19. Dintre ei, 310 pacienți sunt în stare gravă, iar 57 -în stare extrem de gravă.
Pentru a suplini numărul de locuri, municipalitatea planifică să mai activeze câteva zeci de patrui în spitalele din capitală. În plus, Boris Gîlca menționează că se așteaptă un lot mare de echipamente, procurate din banii Băncii Mondiale. Aici se prevăd 250 de aparate de ventilare pulmonară. Utilaj ce va fi distribuit inclusiv în instituțiile spitalicești din Chișinău. La fel, se așteaptă 600 de concentratoare de oxigen.
Cât despre datele din capitală, Gîlca a spus că indicii continuă să fie îngrijorători. Mai exact, la această dată, în capitală sunt 11.555 de cazuri active. În plus, dacă în luna octombrie, unul din trei persoane erau confirmate la COVID-19, acum aproape fiecare a doua persoană testată e confirmată pozitiv în capitală.
Cât despre suburbii, cele mai afectate rămân a fi localitățile Durlești, Cricova și Băcioi.
În prezent, în Chișinău, bilanțul cazurilor de COVID-19 urcă la 43.616 cazuri. Dintre acestea, 31.311 de cazuri sunt considerate vindecate. Însă, numărul deceselor cauzate de complicațiile infecției COVID-19 urcă la 750 de cazuri.
Vezi și aceste știri

În lupta cu COVID-19, Spitalului de Dermatologie activează 50 de locuri pentru pacienți

Locurile în spitalele din Chișinău pentru pacienții cu COVID-19 sunt la limită: „Devine o misiune de science fiction să găsim un loc liber la terapia intensivă”

Record de cazuri noi COVID-19 în R. Moldova! Sunt raportate 1.691 de infectări. Numărul deceselor urcă la 20
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
