Stația de tratare a levigatului format din deșeurile menajere solide, depozitate la poligonul amplasat în localitatea Țînțăreni, este funcțională începând cu 27 noiembrie. Costul total al proiectului este de circa 29 de milioane de lei.
Stația de tratare a levigatului are o capacitate de prelucrare de 150 m3/zi de deșeuri lichide și funcționează după principiul de osmoză inversă. În procesul de tratare a levigatului se utilizează diverse substanțe chimice, iar în rezultat se obține apă tehnică.

Edilul capitalei a ținut să remarce că utilajul nou de tratare a deșeurilor lichide va reduce indicii de poluare a mediului, iar Chișinăul prin aceste acțiuni bine asumate, va minimaliza impactul negativ care poate fi adus viitoarelor generații.

Lucrările de proiectare a Stației de tratare a levigatului și recultivarea gunoiștii au fost executate de către compania „INTEXNAUCA" S.A. Construcția stației a durat opt luni, iar lucrările au fost executate de către S.R.L. „Capital", în baza contractului semnat cu Î.M. Regia „AUTOSALUBRITATE", în calitate de autoritate contractantă.

E de menționat că pe lângă construcția Stației de tratare a levigatului, în anul 2019 la poligonul de depozitare a deșeurilor de la Țînțăreni au fost desfășurate lucrări de proiectare pentru consolidarea digului de protecție, în sumă de 1,7 milioane de lei.
Iar pentru anul curent, a fost obținută cofinanțare de 6,6, milioane de lei, în acest scop, din partea Fondului Ecologic Național, pentru executarea lucrărilor pe teren.
Vezi și aceste știri

Starea drumurilor în capitală: Străzile și accesul la școli și spitale sunt deszăpezite. Cum circulă transportul public

(DOC) Au fost selectați candidații care vor fi propuși Executivului pentru funcția de judecător la CtEDO din partea R. Moldova
