Aproape 500 de elevi din R. Moldova sunt pozitivi la coronavirus, iar 20 de școli funcționează la distanță din cauza virusului

Aproape 500 de elevi din R. Moldova sunt pozitivi la coronavirus, iar 20 de școli funcționează la distanță din cauza virusului

Până la 27 noiembrie, 20 instituții de învățământ general din țară activau la distanță din cauza carantinei, la fel și 450 de clase. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 489, iar 13.615 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. De asemenea, 550 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul virus și 583 se află în izolare. Datele au fost oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Din personalul nedidactic și auxiliar, au fost infectate cu noul virus 126 de persoane, iar alte 211 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 23-27 noiembrie, au fost înregistrați 32 de elevi testați pozitiv cu virusul COVID, opt cadre didactice și șapte persoane din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 18 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

Publicitate

În învățământul superior, în perioada 23-27 noiembrie, în țară erau 48 de studenți testați pozitiv cu COVID-19, iar 230 de studenți se aflau în autoizolare. 28 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află opt. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 20 persoane, iar nouă se află în autoizolare.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie (grădinițe), și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.321 instituții de învățământ.

În prezent, 15 instituții și 48 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 13, iar alți 1.292 de copii se află în autoizolare. 125 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în autoizolare se află 155 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 86 de persoane, iar alte 155 se află în autoizolare.

Reamintim că pe 30 noiembrie premierul Ion Chicu a declarat că nu mai sunt medici care să-i trateze pe pacienții infectați cu coronavirus, dar și locuri în spitale și „posibilități de extindere nu mai avem”. În acest sens, îi îndeamnă pe cetățeni să stea acasă.

Precizăm că pe 29 noiembrie, 1.165 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 107.017 cazuri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal