Aleasă în funcția de directoare a Centrului Național al Cinematografiei (CNC) încă în luna octombrie, Valentina Iusuphodjaev se plânge că nu a fost numită oficial în funcție până în prezent. A scris o petiție în care cere explicații de la autorități, aceasta fiind expediată inclusiv premierului Ion Chicu.
Valentina Iusuphodjaev spune că a fost declarată câștigătoarea concursului pentru ocuparea. acestei funcții, pe un termen de patru ani, pe 16 octombrie 2020. De menționat este că și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), responsabil de organizarea concursului, a publicat pe site-ul său oficial numele câștigătorului - Valentina Iusuphodjaev.
Deși Comisia de concurs, în termen de cinci zile, urma să prezinte procesul-verbal cu rezultatele concursului, astfel încât MECC să înainteze Guvernului dosarul pentru emiterea hotărârii de numire în funcție, Valentina Iusuphodjaev susține că acest lucru nu s-a mai produs.
Prin urmare, a scris o petiție în care cere explicații. Mai exact, îi solicită premierului Ion Chicu să asigure perfectarea Hotărârii Guvernului cu privire la numirea acesteia în funcție și să stabilească cauzele care au tergiversat acest proces. De asemenea, îi cere șefei de la Educație, Lilia Pogolșa, să asigure transmiterea către Guvern a dosarului cu rezultatele concursului și să identifice persoanele care se fac vinovate de această situație.
Și asta nu e tot. Valentina Iusuphodjaev vrea ca Inspectoratul de Stat al Muncii să constate încălcarea legislației muncii admisă prin neangajarea acesteia în funcția de director CNC, conform rezultatelor concursului, și prin privarea ilegală a acesteia de posibilitatea de a munci, cu atragerea la răspundere a persoanelor vinovate. S-a adresat și Centrului Național Anticorupție, astfel încât instituția să identifice persoanele vinovate de încălcarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea instituției publice CNC.
Menționăm că instituțiile vizate nu au venit, deocamdată, cu explicații. Vom reveni cu detalii.
Vezi și aceste știri

Decizie CNESP: Acțiunile în aer liber, organizate de instituțiile teatral-concertistice și de cinema, permise. Iată regulamentul

Stare de urgență în R.Moldova. Se închid localurile de la ora 22:00. Vezi toate restricțiile valabile până la data de 15 ianuarie 2021

De la pagini de cărți la minute cinematografice. TOP 10 opere clasice care au fost ecranizate
Advertoriale

Fă cunoștință cu viitorul, descoperă noul card ultra comod

EuroCreditBank continuă să ofere soluții pentru cei care preferă economiile în valută străină. Depozite la cele mai avantajoase condiții de 3,5% anual
