Maia Sandu cheamă oamenii în stradă: „Vă îndemn să ieșim mâine să apărăm dreptul nostru pentru o țară în care este ordine și dreptate”

Maia Sandu cheamă oamenii în stradă: „Vă îndemn să ieșim mâine să apărăm dreptul nostru pentru o țară în care este ordine și dreptate”

Președinta aleasă Maia Sandu cheamă oamenii în stradă, joi, 3 decembrie, pentru „a apăra votul de la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie”. Politiciana se arată indignată de decizia socialiștilor care cer ca SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales și să treacă în subordinea Parlamentului. Aceasta spune că intenția PSRM-ului ar fi un abuz anti-democratic pus la cale de actualul președinte în exercițiu, Igor Dodon. 

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele votului, să anuleze în mod abuziv votul popular din 15 noiembrie. (...) Vă îndemn să ieșim mâine să apărăm dreptul nostru pentru o țară în care este ordine și dreptate. Mâine la ora 10.00, vă îndemn să ieșiți în fața Parlamentului cu măști și distanța fizică, pentru a vă apăra votul și voința poporului. Trebuie să oprim majoritatea oligarhică Dodon-Șor, din tentativa de uzurpare a puterii și să declanșăm cât mai curând alegeri parlamentare anticipate”, a spus Sandu.

Maia Sandu mai afirmă că Igor Dodon plănuiește „să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului”.

Publicitate

„Este un abuz anti-democratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile și încrederea poporului. Această persoană care, în curand, nu va deține nicio funcție publică plănuiește să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului. Aceasta este o tentativă de uzurpare a puterii în stat, prin care se încearcă păstrarea în captivitate politică a unei instituții esențiale pentru lupta împotriva corupției și a riscurilor pentru securitatea statului. Iar pe de altă parte, se anulează rezultatele votului dat de popor”, a mai adăugat Președinta aleasă.

Precizăm că, după ce anul trecut deputații au votat un proiect de lege care prevede că Serviciul de Protecție și Pază de Stat să treacă în subordinea președintelui țării, acum socialiștii s-au răzgândit. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a publicat pe pagina sa de Facebook nota informativă a unui proiect care arată că deputații socialiști cer ca SIS-ul să fie luat din coordonarea președintelui ales. Potrivit lui Litvinenco, Comisia juridică a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi, iar joi documentul ar putea fi votat în plenul Legislativului.

Citește și: Ce spuneau socialiștii în 2019 și cum s-a schimbat opinia PSRM în 2020

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal