PDM, despre proiectele controversate ale PSRM: „Ca un copil care a pierdut jocul, vrea să plece, dar își ia și jucăriile cu sine”

PDM, despre proiectele controversate ale PSRM: „Ca un copil care a pierdut jocul, vrea să plece, dar își ia și jucăriile cu sine”

Partidul Democrat din Moldova i-a îndemnat pe deputații PSRM să-și retragă mai multe proiecte din procedura legislativă, printre care inițiativa ce prevede scoaterea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de sub controlul Președinției, pe care a numit-o „copilărească”. „Ca un copil care a pierdut jocul, vrea să plece, dar își ia și jucăriile cu sine”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

„PDM consideră că inițiativa socialiștilor de a scoate SIS-ul de sub controlul președintelui ales e cel puțin copilărească. Ca un copil care a pierdut jocul, vrea să plece, dar își ia jucăriile cu sine. Legea e lege și nu poate fi croită după interesele personale. PDM se solidarizează cu cetățenii care nu acceptă abuzurile și vor o politică corectă. PDM va susține eforturile președintelui ales în contracararea șmecheriilor puse la cale de unii actori politici”, a spus Pavel Filip.

Totodată, democrații au cerut retragerea și altor proiecte, precum cele ce țin statutul limbii ruse, retransmiterea programelor rusești sau obligativitatea traducerii prospectelor medicale în limba rusă.

Publicitate

„Aceste proiecte sunt niște fumigene menite să ne distragă atenția de la jocurile de sub masă. Colegi socialiști, nu repetați greșelile altora, învățați să acceptați înfrângerile, memoria încă e proaspătă, nu călcați pe greblele altora în încercarea de a se menține la putere”, a menționat liderul democraților.

De asemenea, PDM a menționat că proiectele ce țin de buget sau de politica bugetar-fiscală au fost înaintate în grabă, acestea urmând să fie consultate pe larg.

Și președintele grupului Parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a ieșit, joi dimineața, într-un briefing de presă, unde a anunțat că va solicita retragerea mai multor proiecte de pe ordinea de zi. „Când această guvernare nu poate să rezolve problemele oamenilor, creează altele noi. Această nouă majoritate parlamentară joacă pe altă agendă a țării. Atât timp cât sunt atât de multe probleme în țară, vedem că se intenționează să se discute subiecte care divizează societatea”, a spus Candu.

Amintim că președinta aleasă, Maia Sandu, a chemat oamenii în stradă, joi, când va avea loc ședința Parlamentului, pentru „a apăra votul de la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie”. Mai exact, se arată indignată de decizia socialiștilor, care au înregistrat un proiect de lege privind revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Parlamentului, acum acesta fiind în coordonarea Președinției.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal