Reniță, despre imaginile video cu Dodon și „culiocul”: „Plahotniuc a făcut înregistrarea, dar nu am primit-o de la el”

Reniță, despre imaginile video cu Dodon și „culiocul”: „Plahotniuc a făcut înregistrarea, dar nu am primit-o de la el”

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță spune că imaginile video făcute publice de aceste unde apare șeful statului Igor Dodon, ex-liderul democrat Vlad Plahotniuc și un „culioc” au fost făcute chiar de fostul lider PDM, însă menționează că nu le-ar fi primit de la Vlad Plahotniuc. 

„Am văzut în presa „Dodon-Furculioc” diferite speculații la acest subiect. Am fost ghidat de gândul și dorința de a prezenta fața adevărata a acestei persoane profund corupte, care este Igor Dodon. Mi-am asumat că voi fi asociat cu Plahotniuc atunci când am prezentat video-urile. Deci, Andrian Candu a spus că Plahotniuc a făcut înregistrarea. E adevarat. Dar nu am primit-o de la Plahotniuc. Niciodată în viața mea nu am discutat cu Plahotniuc. L-am văzut o singură dată la Parlament de la distanță în 2019, dar nu am vorbit. Aceasta este o minciună a socialiștilor”, s declarat Reniță în cadrul unor declarații de presă.

Parlamentarul spune că video-urile le-a primit pe un stick în cutia poștală de la Parlament.

Publicitate

Menționăm că Andrian Candu, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, a declarat anterior că imaginile în care actualul președintele Igor Dodon primește o sacoșă neagră de la Vladimir Plahotniuc, i-ar fi fost puse la dispoziție lui Iurie Reniță de către fostul lider PD.

Amintim că, la 18 mai, deputatul Iurie Reniță a publicat un material video în care apare fostul lider PD Vlad Plahotniuc și actualul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum și fostul democrat, supranumit mâna dreaptă a lui Plahotniuc, Serghei Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoșă neagră lui Dodon în care s-ar afla sume mari de bani.

Ulterior, Igor Dodon a comentat secvența video, spunând că „oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere, iar astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate”. „Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma”, a comentat Dodon.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal