,,Bun venit pe strada pietonală, prima stradă pietonală din Chișinău! Mai sunt câteva lucruri de făcut, unele de corectat, mașini de scos afară, dar în ansamblu, peste 90 %, rezultatul se vede. Rămâne să avem grijă, să o păstrăm și să o amenajăm frumos”, a scris Dorin Chirtoacă pe o rețea de socializare.

Strada Alexandru Diordiţă a obținut statut de zonă pietonală la 1 mai, 2013. Însă lucrările de reparație au început mult mai devreme. Astfel, încât în perimetrul respectiv au fost reparate faţadele imobilelor şi sistemele de scurgere a apelor pluviale, dar și montat pavajul.

Producătorul local de bere a anunțat că își asumă angajamentul să amenajeze în continuare această stradă pientonală. Urmează să fie amplasată o zonă pentru meșteșugari, scenă pentru manifestări artistice, spațiu de distracții penctru copii, plantații de flori și pomi decorative, iar strada pietonală va purta numele „Aleea Chișinău”.

Foto: Facebook/ Dorin Chirtoacă

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!