Alte 100.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populației împotriva virusurilor gripale au ajuns în Republica Moldova. Dintre acestea 85.000 de doze de vaccin, în sumă de aproximativ 550.000 de dolari, au fost donate țării noastre de către Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE-Task Force for Global Health) SUA, prin intermediul UNICEF, în baza prevederilor Memorandumului semnat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și CVE.
Ministerul Sănătății a achiziționat suplimentar 15.000 de doze de vaccin antigripal din fondul de profilaxie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, de asemenea, prin intermediul UNICEF, în sumă de 83.000 de dolari.
Vaccinurile antigripale sunt certificate de Organizația Mondială a Sănătății și urmează a fi distribuite instituțiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.
De vaccinuri vor beneficia în mod prioritar bolnavii cronici, gravidele, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri, lucrătorii medicali, angajații structurilor de forță (polițiști, carabinierii, angajații Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, etc.), instituțiile de asistență socială, dar și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.
În total, au fost distribuite 200.000 de doze de vaccin pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere.
Reamintim că, la sfârșitul lunii noiembrie, în țară au ajuns alte 93.000 de doze din lotul de 100.000 doze, achiziționat din Federația Rusă.
Vezi și aceste știri

Regina Marii Britanii va fi vaccinată împotriva COVID-19. Procedură va fi realizată în mod public

Rusia a început vaccinarea anti-coronavirus la Moscova, cu Sputnik V

Vaccinurile contra gripei sezoniere apar pe rafturile farmaciilor din Moldova abia spre sfârșitul sezonului. Unde greșesc autoritățile și care ar fi procedurile de asigurare a stocurilor
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
