*Acest material este sponsorizat

Moldova ICT Summit – platformă eficientă pentru colaborare şi schimb de experienţă

Moldova ICT Summit – platformă eficientă pentru colaborare şi schimb de experienţă
Foto: moldovaictsummit.md

Moldova ICT Summit 2015, cel mai important evenimentul în domeniul TIC, se va desfăşura în perioada 29-30 aprilie în incinta Palatului Republicii şi Hotelului Codru. Evenimentul îşi propune să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova prin crearea unei economii bazate pe inovație și cunoaștere şi integrarea TIC (tehnologii informaţionale şi comunicaţii) în domenii importante precum actul de guvernare, educaţie, sănătate, business în vederea eficientizării proceselor și optimizării costurilor.

Am discutat cu managerii companiilor din domeniul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor despre importanţa şi rolul evenimentului, influenţa acestuia asupra dezvoltării sectorului şi economiei în general.

„Moldova ICT Summit este un eveniment unic, atît în Moldova, cît şi în regiune, în cadrul căruia se desfăşoară un dialog efectiv între participanţii cheie din domeniul TIC - Guvernul, mediul de afaceri, ştiinţă, educaţie. Nu există nicio îndoială, în mare parte datorită Summitului are loc o interacţiune eficientă între stat şi business în domeniul dezvoltării tehnologiilor informaţionale. De asemenea, este foarte important faptul că Moldova ICT Summit a devenit un eveniment atractiv pentru oaspeţii din străinătate, că asigură un transfer viabil de tehnologii şi o colaborare reciproc avantajoasă între companiile din Moldova şi cele din străinătate”, a declarat Veaceslav Cunev, Preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC, CEO Deeplace.

„Moldova ICT Summit reprezintă o platformă excepţională de discuţii şi schimb de experienţă privind ultimele tendinţe din domeniul telecomunicaţiilor; o platformă prin care se confruntă cele mai actuale tehnologii din acest sector. Pentru noi, Orange Moldova, evenimentul este unul semnificativ, unde aducem la cunoştinţă produsele şi soluţiile pe care le oferim clienţilor. Venim şi cu practici deja implementate, care la rîndul lor pot servi drept exemple şi pentru alte companii”, a menționat Andrei Preasca, B2B Sales & Customer Care Director, Orange Moldova.

„Susţinem desfăşurarea Moldova ICT Summit deja al şaselea an, atît în calitate de parteneri, cît şi furnizînd experţi tehnici pentru poziţia de speakeri. Cred că evenimentul combină într-o manieră creativă iniţiativele sectorului public şi mediului privat, inovaţia, conţinutul tehnic şi oportunităţile excelente de networking - toate sub un acoperiş pe parcursul a două zile pline de acțiune! Aştept cu nerăbdare să particip în cadrul ediţiei curente a evenimentului”, a declarat Kumail Jetha, General Manager, Endava Moldova.

„Moldova este o ţară mică şi în legătură cu aceasta dezvoltarea afacerilor este influenţată atît de factori pozitivi, cît şi negativi. Formula cunoscută tuturor „Gîndeşte global, acţionează local” se potriveşte perfect pentru descrierea efectului pe care îl are asupra mea Moldova ICT Summt. Fiind într-o situaţie de supravieţuire în Moldova, multe companii se află într-un proces constant inovare şi schimbare, ceea ce le face competitive în afara ţării. Pentru a atinge acest nivel, companiile trebuie să realizeze, înţeleagă şi să aibă voinţă. Summitul le ajută în acest sens. Mi-a plăcut întotdeauna să particip în cadrul Summitului, deoarece mă face să simt caracterul global al proceselor care se întîmplă local, în Moldova. După luni de rutină zilnică, plină de probleme şi întrebări, ai posibilitatea să te afli în cercul unor persoane care gîndesc ca tine, în mare parte - prieteni, realizezi cît de multe persoane talentate sunt implicate în procesul creării unui viitor nou şi conştientizezi unitatea şi implicarea în aces proces”, a spus Andrey Aydov, CEO QSystems.

„Moldova ICT Summit este platforma care întruneşte liderii comunităţii de afaceri şi Guvernul pentru a discuta şi împărtăşi strategii de dezvoltare importante pentru sector. Este locul perfect pentru networking şi accentuarea celor mai importante provocări pe care sectorul BPO şi TIC le întîmpină. Evenimentul furnizează oportunităţi excelente pentru companiile non-IT să identifice soluţiile BPO şi IT necesare creşterii eficienţei afacerilor şi dezvoltării continue. Cît despre sectorul BPO, în fiecare an accentuăm lipsa specialiştilor pentru această sferă. Putem observa întreprinderea unor acţiuni specifice, într-o manieră lentă, dar sigură, dedicate ameliorării problemei ce cauzează exodul de creiere din ţară”, a declarat Olivier Prado, Director General, GLOBAL-PHONING GROUP.

Pentru înregistrare, agenda Moldova ICT Summit 2015, informaţie despre sesiuni şi speakeri şi alte detalii relevante, accesaţi: www.moldovaictsummit.md. Participarea în cadrul evenimentului este posibilă doar în baza înregistrării prealabile.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Germania se angajează să garanteze securitatea Ucrainei în fața Rusiei

Germania se angajează să garanteze securitatea Ucrainei în fața Rusiei

Tot mai multe surse alternative de energie electrică. În R. Moldova există 27 de instalații eoliene (VIDEO)

Tot mai multe surse alternative de energie electrică. În R. Moldova există 27 de instalații eoliene (VIDEO)

Militarii ruși se îndreaptă spre Belarus pentru manevre militare programate în luna februarie

Militarii ruși se îndreaptă spre Belarus pentru manevre militare programate în luna februarie

Advertoriale
Bogdan Spuză a fost desemnat noul CEO al OTP Bank Moldova

Bogdan Spuză a fost desemnat noul CEO al OTP Bank Moldova

Dobândă avantajoasă și fără comision de acordare la refinanțarea afacerii la maib

Dobândă avantajoasă și fără comision de acordare la refinanțarea afacerii la maib

Promoție de la Victoriabank. Aveți zero lei comision la efectuarea transferurilor online în MDL dintr-un cont curent în altul

Promoție de la Victoriabank. Aveți zero lei comision la efectuarea transferurilor online în MDL dintr-un cont curent în altul

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Ce-și doresc femeile? Ce-și doresc bărbații? (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Ce-și doresc femeile? Ce-și doresc bărbații? (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Pune-un ban deoparte (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Totul despre bani (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Decis: O companie aeriană va opera de două ori pe săptămână zboruri de la Chișinău spre Budapesta
 • 2
  Republica Moldova se află pe locul 87 în lume, după cota utilizatorilor de criptomonede. Câți utilizatori sunt
 • 3
  Acuzat de trădare de patrie și cu averea sechestrată, ex-președintele ucrainean Petro Poroșenko a revenit în Ucraina
 • 4
  Municipiul Chișinău este, de luni, sub Cod Roșu de COVID-19. Ce restricții vor fi impuse
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.