Mesajele lui Filat, Ghimpu, Lupu și Leancă dedicate Zilei Drapelului de Stat

Mesajele lui Filat, Ghimpu, Lupu și Leancă dedicate Zilei Drapelului de Stat

Liderii partidelor de dreapta au lăsat mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Drapelului de Stat. Președintele PLDM, Vlad Filat a îndemnat poporul să arboreze drapele în această zi, Iurie Leancă a sugerat unor politicieni că „locul lor nu mai este pe tricolor” iar Mihai Ghimpu și-a adus aminte de fratele său, Gheorghe Ghimpu care a arborat tricolorul pe clădirea Parlamentului în anii 90, informează Agora. 

Într-un mesaj al Partidului Liberal, este menționat că Tricolorul înseamnă unitatea românilor și că trebuie cinstit de toți. Mihai Ghimpu își aminteşte că Gheorghe Ghimpu, cel care a arborat primul tricolor pe clădirea Parlamentului, a umblat cu drapelul mai multe zile, înfășurat de corp, așteptând cu nerăbdare momentul arborării. ”Atunci când a arborat tricolorul la 27 aprilie 1990 deasupra Parlamentului, nu pricepeam de ce își risca viața ridicându-se la niște înălțimi amețitoare. Mai târziu am înțeles că numai Gheorghe Ghimpu putea face acest lucru. Sunt puțini în lumea celor drepți care ar fi trăit o asemenea clipă în viața lor”.

La rândul său, președintele PLDM, Vlad Filat a declarat că tricolorul este un semn al solidarității și unității Moldovei. ”Ma închin în fața tricolorului nostru cu iubire și respect pentru țară și pentru valorile în care credem. Vă îndemn ca, în această zi de sărbătoare, să arborăm împreună tricolorul să cinstim și să transmitem mai departe generațiilor viitoare simbolurile sfinte și mândria de a aparține acestui popor”, a scris liderul liberal-democraților.

Publicitate

Deputatul neafiliat Iurie Leancă, liderul grupului de inițiativă pentru formarea PPEM a declarat că tricolorul rămâne unul dintre puținele simboluri care ne unește cu adevărat, indiferent de opțiuni politice, geopolitice sau de alt gen. Totuși acesta a declarat că ar dori în mesajul său să includă o notă de realism „Traversăm o perioadă tulbure care ne motivează să ne trezim contra celor care au transformat Moldova dintr-o țară cu perspective europene foarte clare într-un stat cu o guvernare lipsită total de viziune. Îndemn cetățenii la reflecție, la solidaritate şi la unitate, pentru ca împreună să scoatem Moldova din sfera grupurilor de interese care încearcă să ne ducă tot mai departe de proiectul nostru național - integrarea în Uniunea Europeană. Astăzi este ziua în care unii politicieni ar trebui să înțelegă că locul lor nu mai este sub Tricolor, alături de cetățenii pe care i-au dezamăgit. Să înțeleagă că este indecent să cheltuiască sume enorme si cantităţi imense de energie în acțiuni de PR prin care să le arate oamenilor cât sunt ei de patrioți. Adevăratul lor „patriotism” s-a văzut în urmă cu puțin timp - atunci când le-au furat oamenilor votul democratic, atunci au arătat cât de puțin respectă Republica Moldova și cât de puțin le pasă de valorile noastre naționale.”, a declarat Iurie Leancă.

Democrații au scris și ei despre drapelul Moldovei. „este un simbol fundamental al independenței de stat. El exprimă dorința poporului moldovenesc de suveranitate, independență și statalitate, precum și angajamentul de a ne construi un drum nou, o cale națională mai bună. Este foarte important ca generațiile care cresc azi să simtă că Republica Moldova este cu adevărat patria lor, să aibă încredere în viitorul țării, în posibilitatea de a-și trăi viața aici, în pace și bunăstare”, s-a menționat în mesajul Partidului Democrat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal