Ala Blaj, co-fondatoare PlastRegal: „Primele ferestre au fost produse în garajul părinților, iar primului client i-am livrat marfa cu o mașină închiriată”

Ala Blaj, co-fondatoare PlastRegal: „Primele ferestre au fost produse în garajul părinților, iar primului client i-am livrat marfa cu o mașină închiriată”

Acum 15 ani, soții Ala și Igor Blaj puneau temelia unei companii cu mari ambiții, pe care azi o cunoaște lumea sub numele de PlastRegal, fiind una din companiile de top de producere a ferestrelor și ușilor din Republica Moldova – toate pornind de la plăcerea de a munci cot la cot.

Chiar dacă de la început producerea se întâmpla într-un mic garaj al familiei, asta nu-i speria, deoarece vedeau departe o fabrică bine organizată, cu valori și viziuni clar stabilite încă de la lansare. Aceasta, inclusiv, a ajutat compania să se dezvolte în continuare, în ciuda crizei generate de pandemie. Mai mult, soții au folosit această perioadă ca pe-un prilej de a crea un nou produs. Au schimbat unele utilaje pentru a putea satisface necesitățile pentru piața europeană. Nu și echipa. Au ținut morțiș s-o păstreze intactă, funcțională, în tot acest timp.

Publicitate

„Am învățat că multe lucruri se pot schimba peste noapte și nimeni nu poate fi imun la ele. Astfel, ne-am concentrat pe ceea ce putem face și nu pe ceea ce nu putem.”

Ala Blaj - PlastRegal

Autor:

În continuare, vedeți cum a început povestea PlastRegal, pe ce piloni se ține compania, care e filosofia acesteia, cum a depășit criza provocată de COVID și multe alte lucruri curioase pe care le istorisește generos Ala Blaj.

PlastRegal

Din culisele PlastRegal

...

Venim din familii în care se punea accent pe libera dezvoltare profesională. Eu am iubit mult matematica, ceea ce m-a și motivat să-mi fac studiile în acest domeniu. Igor, deși iubea animalele, a absolvit facultatea de drept din cadrul USM. Domeniul construcției era departe de ce urma să alegem în viitor.

Marea idee

...

Până a defini o structură organizațională pentru producere, ne-am ciocnit cu multe momente interesante. Primele ferestre au fost produse în garajul părinților, iar primului client i-am livrat marfa cu o mașină închiriată. Aceste lucruri nu ne speriau, deoarece noi vedeam departe o fabrică bine organizată, cu responsabilitate față de clienți. Aici matematica și abilitățile de inginer ale lui Igor au fost oportune, trezindu-ne interesul pentru dezvoltarea unei companii profesioniste.

Filosofia și valorile companiei

Calitate, calitate și calitate – aceasta este ceea ce ne reprezintă și ceea ce ne motivează să îmbunătățim încontinuu toate procesele. De asemenea, satisfacerea clienților cu cele mai inovaționale tehnologii este punctul slab al lui Igor. Îi place să cerceteze tot ce e nou. Căci, unde nu sunt schimbări, nu sunt progrese. Aceasta este filosofia noastră. Tindem mereu să ne dezvoltăm potrivit cererii noilor generații și ultimelor inovații pe piață.

PlastRegal

O zi de muncă la PlastRegal

Este încă un pas spre realizarea noilor idei și satisfacerea noilor necesitați. Granița între muncă și timp liber a evoluat odată cu identificarea valorilor familiei și ale companiei. În timp ce creșteau copiii, am înțeles cât de important este să le plantăm valori omenești, iar noi, ca părinți, să ne consolidăm relația de cuplu. Nu a fost ușor să trecem de la un regim instabil la 5 zile lucrătoare, de la 08:00 la 18:00. Dar, în prezent, ne bucurăm de un orar bine definit.

Unicitate

Întotdeauna ne-am dorit să le vorbim și altora despre atitudinea pe care o manifestăm față de produsele și clienții noștri. Am lucrat mult asupra unei pagini WEB care să ne reprezinte și să transmită o descriere cât mai potrivită. Experiența acumulată timp de 15 ani ne motivează să spunem că oferim produse de care ne mândrim. Cum le-am descrie? De calitate, de durată și de încredere.

Echipa

Suntem o echipă de suflet din 10 persoane. Fiecare își cunoaște bine rolul și cu cea mai mare responsabilitate îl îndeplinește. Asta ne face organizați și productivi. Toți urmărim aceleași valori care ne unesc în atingerea obiectivelor stabilite. Criteriile de selecție a noilor colegi sunt simple: la bază trebuie să fie iubirea față de munca prestată și responsabilitatea față de clienții companiei.

PlastRegal

Din pandemie

Pandemia am folosit-o ca pe-un prilej de a crea un nou produs. Am avut timp pentru a cunoaște bine produsul și a-l promova pe piață. Ne-am concentrat pe ceea ce putem face și nu pe ceea ce nu putem. Buna dispoziție este un factor important care ne ghidează în această perioadă. Ne-am bucurat să colaborăm cu unele persoane publice care au vorbit despre gama noastră de produse și despre atitudinea plină de suflet pe care o trăim aici la PlastRegal. Am schimbat unele utilaje pentru a putea satisface necesitățile pentru piața europeană. Categoric intactă a rămas frumoasa noastră echipă. Continuăm să oferim soluții necesare, utile și de durată.

Lecții cu optimism

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal