Pe lângă urgențe și situații neprevăzute, operatorii serviciului unic de urgență aud, zilnc, tot felul de inepții de la moldovenii care îi telefonează. În timp ce unele persoane chiar pot avea de autor, altele - sună la 112 pentru a întreba cât e ora, pentru a comanda taxi sau pentru a se interesa care este orarul de circulație a transportului public.
De asemena, oamenii sună la 112 nejustificat din mai multe motive, cum ar fi: pentru a afla starea vremii, pentru a-i înjura pe operatori, a solicita informaţii despre numere de telefon, adrese sau programe de lucru ale serviciilor sau instituţiilor publice sau pentru a debloca sau a verifica starea contului telefonului mobil.
Statistica pentru luna noiembrie 2020 realizată de Serviciul 112 arată că la numărul unic de urgență 112 au fost recepționate şi procesate un număr de 213.451 de apeluri, cu aproximativ 15% mai puține comparativ cu perioada similară din anul precedent.
Din fluxul total de apeluri, 69,14% au fost efectuate de pe telefonul mobil, 30,39% de pe telefonul fix și doar în 0,45% din cazuri au fost recepționate mesaje SMS de anunțare a urgențelor.
Totodată, indicatorul privind timpul mediu de răspuns la apelurile intrate în Sistemul Automatizat Informațional al Serviciului 112 este de 3 secunde, iar media de procesare a unui apel de urgență reprezintă 49 de secunde.
Cel mai des oamenii au apelat la 112 pentru a solicita ajutor medical. Cele mai solicitate intervenții medicale conform clasificatoarelor evenimentelor sunt afecțiuni respiratorii, hipertensiunea arterială, dureri abdominale sau de spate.
Cele mai multe intervenții de poliție sunt infracțiuni contra vieții și sănătății persoanei – persoană agresivă, persoană bătută, persoană agresată, conflicte sau accidente rutiere.
Cel mai mare număr de apeluri a fost înregistrat pe 1 noiembrie, ziua în care au avut loc alegerile prezidențiale, primul tur de scrutin, Serviciul 112 recepționând un număr de 9 140 de apeluri la numărul de urgență.
Fiecare al doilea apel înregistrat la numărul unic de urgență nu are caracter de urgență.
Vezi și aceste știri

Tu ești o învingătoare! Sună la 112. Poliția te protejează dacă treci prin violență în familie (VIDEO)

„Client” fidel la 112: A sunat de 425 de ori la serviciul de urgență ca să afle prognoza meteo, data și ora locală

Serviciul 112 a înregistrat un număr record de urgențe reale. Care sunt cele mai semnalate probleme și intervenții

„Sunt foarte agresivi, ne insultă, strigă”. Circa 60% dintre apelurile la Serviciul de Urgență 112 sunt false

Circa 60% dintre apelurile moldovenilor la 112 au fost false, în prima jumătate a anului 2020

O aplicație online permite pre-diagnosticul COVID-19 și ajută medicii să monitorizeze la distanță pacienții. Printre funcții, apelul automat 112
Advertoriale

Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib (VIDEO)

Toate inovațiile gândite în favoarea clientului la sucursala maib din inima Chișinăului
