După ce mai multe companii americane au încercat să cumpere rețeaua socială chineză TikTok, compania condusă de moldoveanul Alexandr Jucov, World Lab Technologies vine și ea cu o ofertă în acest sens. Omul de afaceri din Moldova este gata să achite 50 de miliarde de dolari pentru a cumpăra aplicația dezvoltată de chinezi și care se bucură de un succes enorm la nivel mondial.
UPDATE: 00:44 De menționat faptul că, articolele din Forbes India, cât și din Business Insider sunt articole plătite.
De asemenea, profilurile de social media ale presupusului om de afaceri din Moldova au fost create cu câteva săptămâni înainte ca advertorialele de pe Forbes India și Business Insider să fie publicate, de asemenea compania nu are profil pe Bloomberg sau pagină de Wikipedia.
Potrivit informațiilor din statul Wyoming, SUA, unde compania presupusului miliardar ar fi înregistrată are la activ 100 de acțiuni a câte un dolar bucata, mai scrie diez.md.
UPDATE: 21:24 Jucov a declarat că și-ar dori să unească TikTok și mai multe aplicații care au fost create în Europa cu compania condusă de acesta World Lab Technologies.
Au trecut deja patru luni după anunțul făcut de Jucov și, până în prezent, nu se cunoaște nimic despre evoluția negocierilor pe acest subiect. Echipa diez.md a reușit să înregistreze un scurt interviu cu Alexandr Jucov în care a aflat la ce etapă se află negocierile privind achiziția TikTok.
Jucov a spus pentru sursa citată că negocierile au fost îngreunate din cauza implicării ilegale a ex-președintelui SUA Donald Trump, care a impus o condiție ca platforma TikTok să fie cumpărată doar de o companie americană. Acesta ar fi favorizat compania Oracle, care a și obținut pachetul majoritar. Nefiind de acord cu acest lucru, World Lab Technologies l-a chemat în judecată pe Donald Trump, iar negocierile finale au fost înghețate.
„Inițial, au fost patru companii care doreau să cumpere TikTok: Microsoft, Twitter, Oracle și World Lab Technologies. Noi am oferit de două ori mai mult decât a propus Microsoft și ei erau nevoiți să renunțe, Twitter, la fel. Procesul de cumpărare a TikTok a durat în perioada august-octombrie, însă «datorită» lui Trump negocierile au fost înghețate pentru o perioadă nedefinită. Acesta și-a lobat interesele prin intermediul companiei Oracle, astfel încât anume această companie să cumpere TikTok. În prezent, compania pe care o conduc se află în litigiu cu Donald Trump, dar nu în calitatea lui de președinte, pe motiv că acesta a influențat pe căi nedemocratice procesul de achiziție a rețelei sociale chineze. Acum, nu pot spune când vom putea relua negocierile. Trump a ales de sine stătător cine să cumpere această platformă. Nici nu putem vorbi despre democrație și libertate în acest caz. Când s-a aflat că intru și eu în competiție, au pornit să publice articole defăimătoare în adresa mea. Se scria că sunt agent sub acoperire, eram învinuit de spălare de bani sau de contrabandă cu arme”, a spus Jucov.

Omul de afaceri își dorește să creeze o rețea de platforme online europeană, din care să facă parte și TikTok, pentru a facilita comunicarea între oameni.
„TikTok este așa de popular, deoarece aici găsești toți tinerii. Această platformă se deosebește foarte mult de celelalte cunoscute de noi. Aici poți încărca un videoclip și momentan să devii popular”, a spus Alexandr Jukov.
Alexandr Jucov este un moldovean originar din Chișinău, care deține trei corporații internaționale în SUA și Asia. Acestea se ocupă cu dezvoltarea de noi tehnologii în domeniile sport, IT, cu producerea energiei regenerabile, de infrastructură cu impact pozitiv asupra dezvoltării sociale și regionale și altele. Rulajul anual al companiilor conduse de el constituie 240 de miliarde de dolari.
Alexandr Jucov a studiat la Școala nr. 17 din Chișinău, care, în prezent, se numește Liceul Teoretic Minerva.
Vă amintim că, în luna august, India a blocat TikTok pe teritoriul țării sale, iar în scurt timp, SUA a declarat că va face același lucru, de aceea i-a oferit 90 de zile, perioadă în care urma să fie vândută unei companii americane. Casa Albă acuză aplicația TikTok de spionaj industrial în favoarea Beijingului, fără a oferi totuși public probe tangibile.
TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținută de ByteDance. TikTok a fost lansată în China sub numele A.me în septembrie 2016. Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte de diferite genuri.
În iulie 2020, TikTok raportat aproape 800 de milioane de utilizatori activi lunar.
În anul 2019, aplicația a fost descărcată de 1,5 miliarde de ori, fiind a șaptea cea mai descărcată aplicație din lume începând cu anul 2010.
Utilizatorii de smartphonuri pe Android au petrecut 68 de miliarde de ore pe TikTok în anul 2019.
Timpul mediu de navigare pe TikTok a fost de 45 de minute în anul 2019.
Veniturile TikTok, în anul 2019, s-au ridicat la 176,9 milioane de dolari.
TikTok poate fi descărcat în 150 de magazine mobile și e disponibil în 39 de limbi.