Produsele absolut necesare tenului tău pe timp de iarnă (FOTO)

Produsele absolut necesare tenului tău pe timp de iarnă (FOTO)

Pielea are nevoie de întreținere deosebită în perioada rece. Îngrijirea tenului pe timp de iarnă diferă, deoarece aceasta tinde să se usuce mai ușor și mai rapid. Pe lângă frigul de afară, aerul încălzit din interior nu este nici el binevenit, iar acest fapt se explică simplu: căldura generată artificial elimină umezeala din aer și dăunează suplimentar pielii. Cu aceleaşi neplăceri se confruntă atât femeile, cât şi bărbaţii.

...

Cei mai afectați sunt posesorii de ten uscat, persoanele cu tenul sensibil, precum și cele care suferă de rozacee, acnee, ihtioză sau dermatită atopică. De asemenea, este important de ştiut că în acest sezon se poate schimba tipul de piele: tenul gras devine normal, tenul normal poate deveni sensibil, iar tenul uscat se deshidratează şi mai mult, astfel supra uscându-se. O adevărată provocare!

Publicitate

Dereglările care apar în sezonul rece la nivel cutanat sunt cauzate de sinteza necorespunzătoare a lipidelor, care constituie bariera de protecţie a epidermei. Glandele sebacee ale pielii produc o peliculă de grăsime ușor acidă, care se menține pe piele și acționează ca o barieră protectoare. Această peliculă păstrează în interior hidratarea, iar în exterior respinge bacteriile. La temperaturi joase, glandele sebacee produc mai puțină grăsime, iar protecția împotriva deshidratării scade, rezultatul fiind o piele mult mai uscată.

Pielea devine lipsită de elasticitate şi tonicitate, se creează disconfort, care se traduce adesea prin prurit (senzație de mâncărime) şi are un aspect tern, fără strălucire. Pielea este fragilă şi predispusă iritaţiilor. Privită îndeaproape, se pot observa descuamări mai ales pe aripile nasului – desprinderea neregulată a celulelor moarte şi uscate din stratul superficial al tegumentelor.

Așadar, deshidratarea se agravează… Aici intervin produsele destinate special pentru înlăturarea dilemelor specifice sezonului rece. Brandul cosmetic Viorica a conceput o gamă de îngrijire a tenului pe timp de iarnă, destinată pentru curățarea delicată, hidratarea eficientă, emolierea profundă și nutriția completă a pielii pe timp de iarnă.

Exfoliant delicat, cu microgranule din ulei de jojoba și unt de karite

...

Încearcă și tu

Cremă de zi protectoare cu ulei de cocos și lecitină vegetală

...

Încearcă și tu

Cremă de noapte reparatoare cu acid hialuronic vegetal și ulei de cocos

...

Încearcă și tu

Masca facială extranutritivă

...

Încearcă și tu

Set pentru ten „extra grijă” Nordica

Viorica Cosmetic

Se apropie magia sărbătorilor de iarnă. E timpul să alegem cele mai frumoase și naturale cadouri. Setul pentru ten „extra grijă” Nordica este un dar perfect pentru orice femeie, care o va ajuta să-și mențină tenul sănătos și frumos pe durata sezonului rece.

Procură aici

...

Dacă îți dorești un ten luminos, proaspăt și sănătos chiar și iarna, cu siguranță te vei îndrăgosti de această colecție de produse pentru îngrijirea personală. Nu ezita să o încerci chiar astăzi!

www.viorica.md

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal