Decizia CNESP privind ceremonia de învestire a președintelui: Ce măsuri trebuie respectate

Decizia CNESP privind ceremonia de învestire a președintelui: Ce măsuri trebuie respectate

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a emis o hotărâre prin care stabilește măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor optime de siguranță epidemiologică în cadrul desfășurării ceremoniei de învestitură a președintelui Republicii Moldova.

Astfel, CNESP a dispus ca ceremonia de învestitură a președintelui, planificată pentru data de 24 decembrie 2020, în incinta Palatului Republicii, să fie desfășurată cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Ceremonia va dura cel mult două ore, iar numărul participanților va fi de maxim 250 de persoane.

Organizatorii ceremoniei vor trebui să întocmească lista de evidență epidemiologică a participanților la eveniment după modelul stabilit și să o prezinte organelor abilitate. De asemenea, vor asigura termometria fiecărui participant la ceremonie la intrare în clădire, iar persoanele cu temperatura corpului mai mare de 37,5 grade Celsius nu vor fi admise la ceremonie.

Publicitate

O altă măsură prevede asigurarea accesului strict cu măști de protecție a participanților la ceremonie și monitorizarea purtării corecte a măștilor pe toată durata ceremoniei. Participanții vor trebui să respecte distanța fizică de 1,5 metri. În același timp și scaunele sau fotoliile vor fi amplasate în sala festivă la o distanță de 1,5 metri în față, spate și lateral. Totodată, în locurile vizibile la intrare, pe holuri, în grupurile sanitare, la vestiare și în sala festivă a Palatului Republicii vor fi puse la dispoziție substanțe dezinfectante pe bază de alcool.

Cu trei ore mai devreme de începerea ceremoniei va trebui asigurată dezinfecția tuturor încăperilor, inclusiv a sălii de festivități, a holurilor și grupurilor sanitare. CNESP a mai dispus să fie verificate sistemele de ventilație, aparatele de aer condiționat în Palatul Republicii, dezinfecția și exploatarea lor în regimul și parametrii tehnici stabiliți.

Hotărârea CNESP vine în contextul demersului reprezentanților Partidului Acțiune și Solidaritate, invocând prevederile legale privind procedura de învestire în funcție a președintelui Republicii Moldova și limita de 50 persoane stabilită anterior de CNESP pentru evenimente cu caracter unic.

Amintim că Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din 15 noiembrie 2020 cu 57,75% în fața contracandidatului său - Igor Dodon, care a obținut 42,25% din sufragii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal