Patru carabinieri au fost răniți de tractoarele care încercau să urce pe scările Parlamentului. Voicu: „Au fost pornite dosare  penale” (VIDEO)

Patru carabinieri au fost răniți de tractoarele care încercau să urce pe scările Parlamentului. Voicu: „Au fost pornite dosare penale” (VIDEO)

Patru carabinieri au fost răniți în timpul protestelor din fața Parlamentului în timp ce încercau să îngrădească accesul tractoarelor pe scările Legislativului. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul ședinței Guvernului. Oficialul a precizat că pe acest caz au fost pornite cauze penale.

„În fața Parlamentului sunt 54 de tractoare, 8 sunt parcate pe trotuare și pe gazonul verde din fața Parlamentului. Ele au încercat să urce pe scările Legislativului nu s-au subordonat cerințelor legale a Poliției. Au traumat la picior un carabinier, iar alți trei carabinieri au fost răniți la mâini, la cap și la abdomen. Sunt în afara pericolului. Au fost pornite două procese penale, se acumulează probele necesare pentru a lua decizii”, a spus Voicu.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=335&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpolitiarepubliciimoldova%2Fvideos%2F2745953098999711%2F&show_text=false&width=560

Publicitate

În replică, premierul Ion Chicu a declarat că se îndoiește că în autorizația pe care au primit-o manifestanții era indicată permisiunea de a urca pe scările Parlamentului și pe gazonul verde din fața clădirii.

„Nu cred că în autorizația pentru protest acești protestatari au primit permisiunea de a urca pe scările parlamentului. Mai ales că aceste tractoare sunt plătite de impozite. Cei din fața Parlamentului nu plătesc impozite. Sau dacă plătesc un milion impozit, primesc înapoi trei. Anul acesta a fost record de subvenții pentru agricultori. Acești bani au fost plătiți din impozitele plătite de profesori și medici”, a precizat Chicu.

AGORA amintește că agricultorii continuă protestele în fața Parlamentului. Oamenii claxonează și strigă pentru a se face auziți de autorități. Zeci de polițiști cu scutiere și bastoane păzesc clădirea Legislativului. Oamenii sunt deciși să protesteze până când revendicările lor nu vor fi auzite.

Sute de polițiști, scutieri și mascați au fost dislocați în zona Parlamentului. La fel, acolo au fost instalate și câteva camioane.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal