Deputați din opoziție au revenit în plen: Nu există ceva mai degradant (LIVE)

Deputați din opoziție au revenit în plen: Nu există ceva mai degradant (LIVE)

Câțiva deputați din oopoziție au revenit în plenul Parlamentului pentru a împiedica aprobarea proiectelor bugetului și politicii bugetar-fiscale. 

Update:23:11 „PDM când a fost la guvernare a făcut multe greșeli și a pierdut guvernarea. Una a fost netransparența și aprobarea bugetului așa noaptea. Este strigător la cer. Ași spus că discutăm mâine. Am fi vrut să discutăm aici în plen cum au fost aprobate măsuri ca economia să fie dezvolta. Pe ascuns se votează bugetul. Odată și odată totul are un sfârșit. Cum a avut PD așa veți avea și voi. Este rușinoș că faceți aproape de miez de nopții șmecherii”, a spus Candu înainte de a s e vota Bugetul de stat.

„Azi asităm la criminalizarea acestui Parlament. Timpurile lui Plahotniuc s-au întorna. El nici nu a plecat. Trei grupări criminale s-au unit și s-au înțeles să voteze politica fiscală. Credeam că nu există ceva mai degradant. Nu a mai fost așa ceva. Ce drept ați avut să faceți asta? Sunt sute de amendamente. Trebuie să le vociferăm, în mod normal, avem ședință de mâine. Ce se întâmplă? Acest Parlament trebuie dizolvat cât mai repede”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

Publicitate

În replică, socialistul Vlad Bătrîncea a spus că plenul nu vrea show-uri.

„Am munci cu plăcere în regim normal. Am avut întâlniri cu pin-pong, tractoare, scări deteriorate. Parlamentul are o agendă. Nu rezolvăm aici întrebări personale, de grup. Sunt proiecte propuse de Guvern. Parlamentul muncește regulamentar”, a declarat Bătrîncea.„E strigător la cer. Membrii Comisiei nu au fost anunțați. Comisia nu era înregistrată în niciun fel, nicio stenogramă. Este ilegal, mai ales că se discuta politica bugetar fiscală și bugetul de stat. Un amendament care a fost respins ținea de egalarea accizelor la țigărilor cu foi, ca bugetul să nu piardă 10 lei la un pachet de țigări. S-au băgat multe chestii de care nu știm pentru că s-a întâmplat totul foarte rapid. La bugetul de stat am văzut lucruri și mai grave. Tauber a primit 16 milioane de lei, Nichiforciuc - 30 de milioane. Alte localități nu au primit nimic. Oamenii din primăriile lui Șor merită, iar alți oameni nu merită? E o discriminare totală. Unde s-a mai văzut așa ceva? Banii s-au împărțit din motive pur politice”, a declarat deputatul PAS Radu Marian.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal