*Acest material este sponsorizat

Victoriabank anunță o creștere a portofoliului de credite cu peste 513 milioane lei în nouă luni din 2020

Victoriabank anunță o creștere a portofoliului de credite cu peste 513 milioane lei în nouă luni din 2020
Victoriabank

Victoriabank a continuat să susțină economia Moldovei, antreprenorii și cetățenii țării și în trimestru 3 al anului 2020, fiind concentrată pe implementarea strategiilor de creștere și dezvoltare la nivel macro și microeconomic. Iată care a fost contribuția băncii la revenirea economiei în cel de-al 3-lea trimestru.

Rezultatele financiare Victoriabank la 30 Septembrie 2020. Contribuția băncii la revenirea economiei în cel de-al 3-lea trimestru:

 • În primele 9 luni ale lui 2020, banca a virat la buget cca 100 de milioane de  lei, sub formă de taxe și impozite.
 • Victoriabank asigură și deservește infrastructura necesară pentru achitarea impozitelor și taxelor de către clienții săi și promovează, prin propriul exemplu, transparența și corectitudinea în derularea afacerilor.
 • Banca continuă procesul de creditare a companiilor și persoanelor fizice, soldul creditelor acordate de Victoriabank depășind 4.6 miliarde lei.
 • Victoriabank și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au semnat un nou contract de colaborare, prin care a fost reglementat procesul de acordare a garanțiilor financiare de către ODIMM întreprinderilor mici și mijlocii, care vor să acceseze credite bancare și nu dispun de suficient gaj.
 • Victoriabank este Dealerul nr. 1, care susține în continuare Statul printr-o participare activă pe piața titlurilor de stat și oferirea serviciilor de intermediere clienților săi.
 • Victoriabank se implică și în proiecte de educație financiară, prin proiectul Zoom in banking || Stagii de practică cu remunerare în parteneriat cu EBA și ASEM.

„Cu toate greutățile generate de pandemie, suntem încrezători că, economia va cunoaște în curând o revenire. Sperăm la creșterea colaborării financiare dintre Victoriabank și agenții economici, care, în mod sigur, vor contribui atât la stimularea economică a țării, cât și la creșterea băncii. În orice context de dezvoltare, Victoriabank trebuie să găsească noi oportunități, deoarece piața este a oamenilor întreprinzători, iar banca e angrenată în efortul general de dezvoltare și prosperitate.”

Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank

Victoriabank a primit recunoașterea pentru integritatea în afaceri la Gala Businessului Moldovenesc. În cadrul Galei, Banca a luat premiul „Implementarea standardelor de integritate în sectorul privat” la ediția din acest an a concursurilor „Marca Comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității”. A mai primit alte doua premii - „Debutul anului” acordat pentru produsul lansat la sfârșitul anului 2019 STAR Card și „Rebranding” pentru noua sa identitate de brand modern, creată la aniversarea celor 30 de ani de activitate. La fel, i-a fost decernat și premiul „Extra Mile” oferit de Mastercard pentru integritatea datelor.

Victoriabank este #CuPoftădeCaritate 

Banca se implică activ în acțiuni caritabile. La inițiativa angajaților băncii a fost lansată o campanie internă ,,Vreau să mă implic în lupta cu Covid”, o campanie de strângere de fonduri, donate ulterior instituțiilor medicale, dar și de susținere a mai multor inițiative sociale.  Din banii donați de către angajați în această campanie, a fost procurat un laringoscop video performant, oferit secției Otorinolaringologie din cadrul Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga", care permite medicilor să lucreze de la distanță cu micii pacienți, fără risc de infectare.

Victoriabank este #CuPoftădePremii

În trimestrul 3 2020 a acordat premii pentru „TOP 100 cei mai activi utilizatori de carduri Visa de la Victoriabank” și a lansat mai multe promoții în scop de a-și susține și fideliza clienții, cum ar fi „Toamna de aur”, „Achită și câștigă cu STAR Card”, Achită și câștigă cu Visa, „Ploaia de stele cu STAR Card”, „Câștigă cu transferurile rapide de la Victoriabank”,”„6 luni de Pachet Nelimitat Gratuit”, etc.

Victoriabank este #CuPoftădeDigitalizare, fiind concentrată pe centralizarea, optimizarea și automatizarea proceselor operaționale.

 • În trimestrul 3 al anului curent în aria de carduri bancare, banca a lansat o nouă inovație digitală Cash by Code, ce permite retragerea numerarului la bancomatele băncii fără prezența cardului.
 • Pentru persoane fizice, banca a implementat noi funcționalități în aplicația de online banking, precum deschiderea contului curent și contului de depozit, constituirea depozitelor la o dobândă mai mare decât la deschiderea acestora la ghișeul băncii, alimentarea depozitului și retragerea parțială din depozit, conversie valutară, efectuarea gratuită a transferurilor între conturile proprii (de card și conturi curente), efectuarea transferurilor către conturile de card sau curente deschise la alte bănci din Moldova sau din lume.

Izolarea a contribuit la intensificarea comportamentului digital printre clienții băncii. Prin urmare, în primele trei trimestre ale anului 2020 au fost efectuate peste 1.94 milioane tranzacții web (prin VB24 Web) și peste 1.7 milioane de tranzacții efectuate de pe dispozitivele mobile (prin VB24 Mobile). Aceste rezultate remarcabile se explică și prin creșterea în primele 3 trimestre cu peste 72 mii a numărului de utilizatori noi ale aplicațiilor web și mobile banking, marca Victoriabank.

Activele Victoriabank au constituit 14,583 milioane lei la finalul trimestrului trei al acestui an. Cota de piață a băncii, conform activelor totale, a constituit 14.86%, banca menținându-se ferm pe locul 3 pe sectorul bancar.

Portofoliul de depozite a constituit suma de 11,284 milioane lei. Cota de piață a Victoriabank la depozite a înregistrat nivelul de 15.16%, după mărimea portofoliului, banca plasându-se pe locul 3 în sectorul bancar.

Portofoliul de credite (principal) la data de 30.09.2020 a însumat 4,574 milioane lei, crescând în 9 luni cu peste 513 milioane lei. O creștere semnificativă a înregistrat portofoliul de credite persoane fizice, de la început de an – cu 36.8%.

În perioada analizată, indicele de rentabilitate a capitalului băncii (ROE) a înregistrat nivelul de 8.10%, iar cel de rentabilitate a activelor (ROA) a constituit 1.42%.

Profitul net al Victoriabank, în primele nouă luni ale anului a atins valoarea de 168.9 milioane lei, depășind cu mult valoarea planificată.

La sfârșitul a 9 luni curent în cadrul băncii activau peste 1,000 de angajați.

Conform situației la sfârșitul perioadei de raportare, banca își desfășoară activitatea prin intermediul a 30 sucursale și 59 de agenții din întreaga țară.

Victoriabank continuă să susțină populația și companiile și, în același timp, să se implice în gestionarea provocărilor generate de pandemie.

Mai multe detalii despre situația financiară pentru anul 2020, puteți accesa aici.

P.

Vezi și aceste știri
„Adu-ți salariul la Victoriabank” – proiect marca Victoriabank pentru cei care-și doresc mai mult decât un simplu card de salariu

„Adu-ți salariul la Victoriabank” – proiect marca Victoriabank pentru cei care-și doresc mai mult decât un simplu card de salariu

Achită și câștigă cu STAR Card de la Victoriabank. Cashback garantat și puncte STAR multiplicate

Achită și câștigă cu STAR Card de la Victoriabank. Cashback garantat și puncte STAR multiplicate

Mega premii în promoția Achită și câștigă cu Visa de la Victoriabank

Mega premii în promoția Achită și câștigă cu Visa de la Victoriabank

Cumpără de lângă tine challenge, inițiativă lansată de Victoriabank pentru susținerea antreprenorilor din Moldova

Cumpără de lângă tine challenge, inițiativă lansată de Victoriabank pentru susținerea antreprenorilor din Moldova

START Victoriabank Friday. Cele mai tari oferte de shopping bancar online

START Victoriabank Friday. Cele mai tari oferte de shopping bancar online

Victoriabank Friday – shopping bancar online la cele mai fierbinți prețuri

Victoriabank Friday – shopping bancar online la cele mai fierbinți prețuri

Advertoriale
Bucătarii din Moldova au câștigat Cupa de Aur, la Campionatul Mondial de Gastronomie

Bucătarii din Moldova au câștigat Cupa de Aur, la Campionatul Mondial de Gastronomie

Nikos Vertis este pregătit să încânte Moldova în concertul său live (VIDEO)

Nikos Vertis este pregătit să încânte Moldova în concertul său live (VIDEO)

Mii de copii din toată Republica au fost informați despre regulile de circulație rutieră

Mii de copii din toată Republica au fost informați despre regulile de circulație rutieră

EMISIUNI
 • DESCIFRAT| Strategia Securității Alimentare 2023-2030: Ce capacitate are R. Moldova să-și acopere necesarul de produse de bază, ce importăm și cum ne afectează crizele (VIDEO)
  DESCIFRAT| Strategia Securității Alimentare 2023-2030: Ce capacitate are R. Moldova să-și acopere necesarul de produse de bază, ce importăm și cum ne afectează crizele (VIDEO)
 • PROFESIONIȘTII| Pictor: „Artistul poate și trebuie să nu fie flămând și sărac” (VIDEO)
 • PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
 • Prepare for Future #11, Marcela Lefter - Viitorul energetic al Moldovei și al întregii planete
 • Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
Cele mai populare
 • 1
  Cum au fost calculate gradele de vulnerabilitate energetică? S-au urmat trei pași
 • 2
  Arena Chișinău se deschide. Okean Elzy a anunțat că va participa la inaugurare
 • 3
  Prețul primei de asigurare medicală în formă fixă ar putea crește de trei ori. Cine poate beneficia de reduceri și cât vor achita salariații
 • 4
  Ucraina îl acuză de trădare pe inginerul șef al centralei nucleare din Zaporijia, după ce a fost numit director general de către Rusia
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.