Ministerul Finanțelor informează că, începând cu 1 ianuarie 2017, prin completările efectuate la Codul fiscal și Legea pentru punerea în aplicare a titlului V al Codului fiscal, prin Legea pentru modificarea și completarea unor acte legislative nr.71 din 12.04.2015, se va introduce obligația contribuabilului în cadrul desfăşurării activităţii de întreprinzător, de a utiliza - în cazul ducerii evidenței financiare, contabile, fiscale automatizate - numai sisteme informaţionale computerizate, softuri pentru maşini de casă şi control certificate de către Comisia de certificare a Ministerului Finanțelor, în modul stabilit de Guvern.
 
Toți agenții economici care elaborează și/sau livrează sistemele informaţionale computerizate și/sau softurile pentru maşini de casă şi control, vor fi obligați să certifice aceste sisteme informaționale computerizate, softuri pentru mașini de casă și control la Comisia de certificare a Ministerului Finanțelor, în modul stabilit de Guvern.

 Concomitent, în cazul transmiterii (externalizării) ţinerii contabilităţii unei persoane terţe în bază contractuală, obligaţia deținerii și utilizării sistemelor informaţionale computerizate certificate va reveni persoanei terţe.

Totodată, menționăm că, pe parcursul redactării legii nr.71 din 12.04.2015, a fost comisă o eroare tehnică în partea ce ține de punerea în aplicare a unor norme privind introducerea obligației respective.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!