Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi scapă de amenda de 22.500 lei pentru protestul de sub podul de la Telecentru

Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi scapă de amenda de 22.500 lei pentru protestul de sub podul de la Telecentru

La 21 decembrie, Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Chișinău din 11 septembrie prin care a fost anulată amenda aplicată de oamenii legii președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. Mai devreme, și liderul PL Dorin Chirtoacă a scăpat de amendă. Aceștia nu vor fi obligați să plătească câte 22.500 de lei pentru acțiunile de protest de sub podul de la Telecentru din luna mai, când au întâmpinat lotul  de ajutoare medicale din România.

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău s-au întrunit în ședință pe 21 decembrie după ce agentul constatator, Vasile Marcuța a contestat decizia primei instanțe care a anulat amenda aplicată președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. Demersul agentului constatator a fost declarat neîntemeiat.

„Este o cauză contravențională, iar din acest considerent, decizia de astăzi este definitivă și nu poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție. Agentul constatator a depus o cerere de apel, ceea ce constituie o eroare de procedură. În acest sens, Curtea de Apel a menținut hotărârea primei instanțe”, a declarat avocatul Vlad Vlaicu.

Publicitate

Mai devreme, Curtea de Apel Chișinău a dat câștig de cauză și liderului PL, Dorin Chirtoacă, în privința aceleiași amenzi.

Amintim că, după ce a fost demarat un proces contravențional, fiind invitat pentru audieri, în luna iunie, liderul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă s-a ales cu amendă în valoare de 22.500 de lei. Măsura a fost aplicată și în cazul președintelui Asociației „Unirea ODIP”, Vlad Bilețchi. Totul pentru că în timpul evenimentului de întâmpinare a convoiului cu ajutor umanitar din România, protestatarii s-au adunat în număr mai mare decât cel permis.

Menționăm că la 29 mai oamenii legii au anunțat că a fost demarat un proces contravențional, după ce la 7 mai un grup de reprezentanți ai opoziției au participat la un protest la evenimentul de înmânare a lotului de ajutor umanitar din România. Atunci, oamenii s-au adunat sub podul de la Telecentru, nemulțumiți de locul ales pentru eveniment. Poliția constata că ar fi fost încălcate măsurile impuse de autorități pe timp de epidemie

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal