Biroul permanent a decis: Ședința pentru dezbaterea moțiunii împotriva Guvernului Chicu va fi miercuri. Candu: De unde știa Dodon decizia încă de dimineață?

Biroul permanent a decis: Ședința pentru dezbaterea moțiunii împotriva Guvernului Chicu va fi miercuri. Candu: De unde știa Dodon decizia încă de dimineață?

La data de 23 și 24 decembrie, deputații sunt chemați la două ședințe plenare extraordinare. Una va fi destinată examinării moțiunii de cenzură inițiată de deputații PAS împotriva Guvernului Chicu. Altă ședință va fi dedicată înaugurării președintelui ales, Maia Sandu. Liderul Pentru Moldova, Andrian Candu, însă se arată nedumerit că anunțul a fost făcut încă de dimineață de președintele în exercițiu Igor Dodon, înainte să se pronunțe Biroul permanent al Parlamentului.

Deputații urmează să se întrunească miercu, la ora 15:00 pentru a vota moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Decizia a fost luată la ședința Biroului Permanent din amiaza zilei de luni.

„Este starniu, luând în considerarea declarația lui Igor Dodon de dimineața. Iată o dovadă că Dodon controlează instiuțiile statului. Unde s-a mai văzut ca președintele deja să știe când se va dezbate moțiunea, înainte ca Biroul să se pronunțe?”, a spus Candu într-o conferință d epresă.

Publicitate

Mai mult, deputatul afirmă că a auzit zvonuri precum că unii deputați intenționează să nu vină la ședința extraordinară. „Majoritatea „pentru Dodon” nu se va prezenta, ca să nu fie cvorum și să nu fie dezbătută moțiune. Mai sunt zvonuri că Chicu își va da demisia înainte de ședință. Cu cât mai repede cu atât mai bine”, a spus Candu.

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova afirmă că formațiunea pe care o conduce va participa la ședință și va susține moțiune de cenzură.

La fel, Biroul permanent a decis că joi, 24 decembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc ședința solemnă de învestitură a Președintelui Republicii Moldova.

Amintim că luni dimineața, după ședința de lucru cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, șeful statului Igor Dodon s-a arătat convins că în această săptămână ar urma să aibă loc și două ședințe ale Parlamentului. Acesta a afirmat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu va fi dezbătută miercuri, 23 decembrie, deși acest lucru încă nu era convenit la Biroul permanent.

Iar vineri, Igor Dodon a spus că există probabilitatea că la ședința extraordinară a Parlamentului nici nu se vor prezenta un număr suficient de deputați. Astfel, moțiunea poate să nu treacă din lipsă de cvorum.

Citește în detalii: Moțiunea de cenzură: Îți spunem, de la A la Z, ce semnifică votul de neîncredere

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal