„Când e vorba de amânări, în cea mai mare parte măsură este vorba de discreția judecătorilor. Dacă judecătorii ar fi vrut, examinarea s-ar fi mișcat înainte. E clar că e tergiversare”, a spus Vladislav Gribincea.
Expertul în justiție a mai menționat că, în cazul retragerii unui judecător din completul ce examinează dosarul la Curtea de Apel Cahul, tot procesul începe de la zero. „Nu poți să obligi munca forțată”, a adăugat ex-directoarea adjunctă a CNA și avocata Cristina Țărnă.
„Șor a dat odată declarații, cred că mai poate da declarații la nevoie. Nu exclud că acesta poate fi unul dintre motive. A scuturat cu genți în fața unor politicieni, dar ulterior nu am mai văzut genți și dezvăluiri. Nu exclud că Șor mai are niște înregistrări la activ cu care poate să șantajeze politicul, care aparent controlează justiția”, a mai spus Cristina Țărnă.
Menționăm că Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Acesta se declară nevinovat.
În instanța de apel, examinarea dosarului a fost amânată de zeci de ori. Iar la finele anului 2020, o judecătoare din completul de la Curtea de Apel Cahul și-a depus cererea de demisie, ceea ce înseamnă că dosarul ar urma să fie examinat de le zero. Cauza a fost suspendată până ce Consiliul Superior al Magistraturii se va pronunța pe marginea cererii de demisie.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.