Reprezentanții Platformei DA, la discuții cu președinta. Slusari: „Nu propunem candidatură de prim-ministru. Reiterăm necesitatea alegerilor anticipate” (VIDEO)

Reprezentanții Platformei DA, la discuții cu președinta. Slusari: „Nu propunem candidatură de prim-ministru. Reiterăm necesitatea alegerilor anticipate” (VIDEO)

Consultațiile inițiate de șefa statului Maia Sandu au continuat cu reprezentanții Platformei DA. La masa de dialog s-au așezat șaptse deputați. Reprezentanții Platformei DA au menționat după întâlnire că nu vor propune un candidat pentru funcția de premier.

La invitația președintei Maia Sandu au venit din partea Platformei DA șapte deputați - Alexandru Slusari, Chiril Moțpan, Liviu Vovc, Vasile Năstase, Igor Munteanu, Stela Macari și Maria Ciobanu.

{{rlive?id=119157.html?rlive}}

Publicitate

După dialog, reprezentanții forței politice au ieși la declarații.

„Platforma DA și-a reiterat poziția sa fermă și consecventă privind necesitatea alegerilor anticipate. Alegeri care trebuie să se producă în termeni cât mai proximi. În acest sens, am susținut poziția doamnei președinte.

Am disuctat un șir de probleme ce țin de gestionarea crizei din stat. Inclusiv sabotajul cras din partea PSRM. Am discutat riscurile privind situația macro-financiară, criza pandemică, a agricultorilor, dat fiind că problemele se agravează pe fundalul lipsei susținerii partenerilor străini.

Am discutat și despre reformatarea Justiției, despre dosarele politice. În linii mari am analizat toate riscurile de gestionare a crizelor în următoarele șase luni”, a spus după discuții, deputatul Alexandru Slusari.

Reprezentanții Platformei DA au mai adăugat că își doresc alegeri parlamentare anticipate cât mai curând, dar vor să fie analizate toate riscurile.

„În situația în care suntem, se face tot posibilul să fie instalat un haos în țară”, a adăugat Slusari cu referire la PSRM și Guvernul Chicu.

„Nu propunem candidatură de prim-ministru și rămâne la discreția Maiei Sandu să ia decizia. Fie declanșează alegeri anticipate imediate, fie alte soluții”, a mai spus vicepreședintele Parlamentului.

{{rlive?id=119176.html?rlive}}

Discuțiile dintre șefa statului și parlamentari au loc la Palatul prezidențial. Pentru fiecare formațiune politică în agenda de discuții este prevăzut timp de circa o oră. După dialogul cu socialiștii, Maia Sandu s-a întâlnit cu deputații din fracțiunea PAS.

Citește și: Fracțiunea PAS, după discuțiile cu Maia Sandu: Nu propunem pe nimeni ca premier. Vom cere părerea CC referitor la opțiunea auto-dizolvării Parlamentului

Ușile Președinției, deschise pentru socialiști: Reprezentanții PSRM au venit primii la discuții cu Maia Sandu

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal