Cadrele medicale și locuitorii capitalei ar putea avea prioritate pentru vaccinare. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, în cadrul ședinței CMC.
„Chișinăul trebuie luat în considerare pentru vaccinare în primul rând. Aici, avem cea mai mare rată de infectare. Pentru prima linie trebuie testați lucrătorii medicali. La prima etapă sunt cel puțin zece mii de cadre medicale și apoi urmează persoanele cu comorbidități și apoi populația generală”, a declarat Boris Gîlcă la ședința CMC.
Vaccinul împotriva infecției cu COVID-19 ar putea ajunge în R. Moldova nu mai devreme de luna aprilie-mai a anului 2021. Estimarea a fost vociferată de șeful secției Supraveghere Epidemiologică a Bolilor Prevenibile din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acesta a mai declarat că vaccinul se administrează în două doze cu interval de 21 – 28 de zile, se estimează că inițial vor fi vaccinate 700 de persoane. Pe lângă lucrători medicali, printre primii ar putea fi vaccinați vârstnicii și cei care suferă de boli cronice.
În R. Moldovei vaccinul ar urma să fie transmis de Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări.
La fel, amintim că România va oferi țării noastre un lot de 200 de mii de doze de vaccin. Anunțul a fost făcut de președintele român, Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Maia Sandu.