Primarul capitalei, prezent la Congresul PSRM: Am pauza de masă acum și am venit

Primarul capitalei, prezent la Congresul PSRM: Am pauza de masă acum și am venit

Primarul general de Chișinău, Ion Ceban, a venit la Congresul Partidului Socialiștilor. Asta deși, în campanie spunea că pe durata mandatului său se va distanța de activitățile politice. „E pauza de masă acum și am venit să fiu alături de echipa care m-a susținut la Primărie”, astfel și-a argumentat edilul prezența la adunarea socialiștilor.  

„Sunt invitat. Este echipa care m-a susținut la Primărie, nu a fost niciun secret că sunt parte din echipă. Pe parcursul acestui an nu ați văzut nicio declarație cu caracter politic. Nu am încercat să conving pe cineva cu cine să voteze. Eu mi-am expus doar părerea personală. Este pauza de masă acum. Am venit ca și membru al echipei care m-a delegat la Primărie. Voi asista. Eu sunt primar al capitalei și tot ce fac astăzi ține de proiectele din municipiu. Eu rar când am masă în pauză”, a spus Ceban.

Întrebat ce a căutat la Moscova alături de echipa socialiștilor, primarul a menționat că sunt mai multe proiecte comune care ar urma să fie dezvoltate la Chișinău împreună cu partenerii ruși. Edilul însă a refuzat să comenteze informațiile potrivit cărora ar urma să preia conducerea unui partid.

Publicitate

„Nu vreau să comentez spusele politicienilor. Astăzi ceea ce fac eu este maxim pentru proiectele din Chișinău și mulțumesc întregii echipe din Primărie”, a mai adăugat Ceban.

Vizita primarului de Chișinău la Moscova, subiect de ceartă la ședința CMC: „Cu cine s-a întâlnit, ce a căutat și cu ce rezultat a venit?”

Amintim că mai mulți deputați PSRM, printre care și speakerul Zinaida Greceanîi, au întreprins o vizită de lucru la Moscova în perioada 25-28 decembrie, la invitația președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin. Din delegație a făcut parte și liderul neformal al socialiștilor Igor Dodon, dar și primarul general de Chișinău, Ion Ceban.

ion Ceban, oficial, a renunțat la calitatea de membru de partid după ce a fost ales primar al capitalei.

La congresul de astăzi, socialiștii urmează să aleagă un nou președinte al PSRM, declarând anterior că susțin revenirea lui Igor Dodon în fruntea partidului.

Ieri s-a lăudat cu reușitele de la Primărie, iar azi și-a luat trei zile libere pentru a-l susține pe Dodon. Ceban: „Vreau să fiu alături de echipă”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal