60% din membrii AGORA lucrează în IT. Avem un brainf**k mesaj pentru voi!

60% din membrii AGORA lucrează în IT. Avem un brainf**k mesaj pentru voi!

Că tot s-au împlinit cele 366 de zile din 2020, toată lumea își face retrospective, fie că trage liniile doar pentru sine, fie că și le împărtășește cu toți prietenii pe rețele, online. Noi facem parte din a doua categorie, spunem totul și la toți. Azi avem un mesaj dedicat.

Privind în urmă, mai precis, din aprilie încoace, ne-a sărit în ochi un fapt curios. Am descoperit că 60% din abonații AGORA lucrează în IT! Credem că am avut ocazia să discutăm cu toți, iar dacă nu, așteptăm să ne trageți de mânecă.

Se întâmpla să ne începem ziua de muncă cu mesaje prin care ne ofereau suport, sfaturi și critici constructive, iar noi ne-am străduit să le trecem pe toate în revistă. Probabil aplicația mobilă le-a dat cele mai mari bătăi de cap. Altfel, cum ne-am putea explica propunerile de a se implica în procesul de realizare a ei? :)

Publicitate

Știm că ne urmăriți. Azi avem un mesaj pentru voi, un brainfuck mesaj. Nu, să nu credeți că înjurăm! Așa îi spune celui mai minimalist limbaj de programare.

Vă provocăm să treceți pe linkul ăsta și să ne spuneți și nouă ce mesaj ați obținut!

Sursa: colaj AGORA

Brainfuck nu a fost creat pentru a fi folosit în practică, ci pentru a provoca și amuza programatorii. Este un exemplu de Turing tarpit: poate fi folosit pentru scrierea oricărui program, dar nu este practic, pentru că oferă prea puțină abstracție și programele devin foarte lungi și/sau complicate.

Limbajul e o provocare în sine de a crea ceva neobișnuit, de a face o glumă elaborată sau o expresie artistică, de a testa unele idei promițătoare în programare etc.

Brainfuck este un limbaj de programare ezoteric, recunoscut pentru simplitatea lui și constă doar din 8 comenzi simple și un indicator de instrucțiuni (instruction pointer). A fost inventat în 1993 de către elvețianul Urban Müller și scopul lui este de a diviza comenzile în pași microscopici.

Denumirea lui face referire la slangul brainfuck, folosit de cele mai multe ori în situații atât de complicate sau neobișnuite încât depășesc limitele înțelegerii cuiva.

Fanii din industrie obișnuiesc să zică așa: „Brainfuck conține un minimalism frumos, însă, în același timp, este Turing complete și poți face multe cu el.”

Sperăm că v-am descrețit frunțile cu această incursiune în limbajele programării.

Noi vă mulțumim că ne sunteți alături în continuare și indiferent că sunteți din IT ori din orice alt domeniu, vă așteptăm în comunitatea AGORA. Vrem ca presa independentă și corectă să existe în continuare, dar avem nevoie și de ajutorul vostru ca acest lucru să se întâmple.

Un 2021 bun!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal