Stoianoglo, cu apel public privind atacurile politicului: „Aruncă zilnic cu noroi în Procuratură”

Stoianoglo, cu apel public privind atacurile politicului: „Aruncă zilnic cu noroi în Procuratură”

Procurorul general, Alexandr Stoainoglo, a ieșit cu un apel public, în care a condamnat atacurile politicului asupra instituției pe care o conduce. „Aruncă zilnic cu noroi în Procuratură”, a spus oficialul în cadrul unui briefing de presă.

„Am sperat că timpurile când politicul făcea justiție a rămas în trecut. Dar se pare că ne-am înșelat. Toate aceste atacuri au depășit orice limită, mai ales acum, când am avansat în investigarea fraudei bancare. Stimați politicieni, justiția nu se face în birourile de la Președinție sau de la Legislativ, pe Facebook sau la TV”, a declarat procurorul general.

„Motivul acestor atacuri este clar”, a adăugat Stoianoglo: „Politicienii nu se pot împăca cu gândul că nu mai au pârghii de a ne influența. Ei vor o Procuratură independentă, dar care ar depinde doar de ei. Urmăresc să atace, să intimideze, să preseze procurorii la luarea unor decizii. Ultima campanie electorală a făcut din Procuratură un regretabil subiect de polemici, pentru a distrage atenția de la propriile lor neajunsuri. Se creează impresia că politicienii au rezolvat toate problemele din societate și au început să facă justiție, substituind procurorii”.

Publicitate

Apelul public, lansat către mai multe instituții internaționale, a fost semnat de Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, Asociația procurorilor și Asociația veteranilor Procuraturii.

„În niciun caz nu aș vrea ca acest apel să fie perceput ca un act de confruntare cu noul președinte ales. Procuratura e gata să susțină inițiativele președintelui centrate pe combaterea corupției, reformarea justiției, doar că acest lucru trebuie să aibă loc în limitele impuse de Constituție. Procuratura nu va admite supunerea vreunei puteri sau grupări politice”, a precizat Alexandr Stoianoglo.

Apelul integral poate fi citit AICI.

Amintim că, la finele lunii noiembrie 2019, Alexandr Stoianoglo a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției de procuror general de către Consiliul Superior al Procurorilor. La scurt timp, candidatura a fost acceptată de șeful statului, Igor Dodon. Acest concurs a stat la baza „divorțului” dintre ACUM și PSRM.

La un an de activitate, Alexandr Stoianoglo a ieșit la raport în fața presei, susținând că Procuratura a devenit o instituție independentă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal