În ajun de Crăciun pe stil vechi, Poliția atenționează cetățenii să manifeste prudență sporită și să respecte regulile impuse de autorități cu privire la infecția COVID-19, să evita producerea infracțiunilor patrimoniale, incidentelor rutiere, victimizării minorilor, altercațiilor, precum și deflagrațiilor. Oamenii legii le sugerează oamenilor să petreacă sărbătorile de iarnă acasă. Aceștia spun că vor dubla numărul de persoane care vor verifica localurile. „Nici nu o să știți cine vine să comande un suc”, susțin polițiștii.
„Am făcut razii masive în ajun de sărbător și am depistat localuri care lucrau și după ora 22:00. Au fost documentate, am depistat persoane. Unele au fost atenționate, altele sancționate. Noi vom dubla numărul de patrule și de persoane care o să verifice. Nici nu o să știți cine vine la masa dumnevoastră și cine vine să comande un suc sau băutură. O să fim peste tot. Pe traseele naționale, în localuri, în piețe. Toate zonele de aglomerație”, a menționat Daniel Mazepa, șeful Secției prevenire delincvență a Direcției prevenire a INSP.
Poliţia susţine că utilizarea incorectă a produselor pirotehnice poate provoca şi incendii. Pentru a preveni astfel de situaţii, dar şi pentru a combate comerţul ilicit de artificii şi petarde, oamenii legii vor efectua mai multe controale.
„Vrem să atenționăm comercianții de produse pirotehnice. O problemnă care am întâlnit-o era că au încercat a comercializa în toate colțurile orașului. Noi i-am depistat, însă unii fugeau, alții au fost documentați”, a mai declarat Daniel Mazepa.
Oamenii legii au atenționat și perosanele care dețin arme.
„Am sesizat posesori de arme, care în perioada sărbătorile au utilizat arma de autoapărare sau de vânătoare în scop de a onora unele tradiții. Această tentativă este ilgală și puteți fi sancționat”, spune șeful Secției prevenire delincvență a Direcției prevenire a INSP.
Oamenii legii le sugerează părinților să se informeze cu cine merge copilul la colindat și cu cine interacționează.
„Aveți grijă cu cine plec la colindat, în ce case intră și cu cine interacționează, în condițiile în care avem un flux mare de oameni care vin din străinătate. Noi nu interzicem tradiția, dar să respecte restricțiile impuse de autorități.
AGORA amintește că, începând cu data de 1 ianuarie 2021, au intrat în vigoare sancțiunile pentru utilizarea și comercializarea atât a pungilor din plastic, cât și a veselei de unică folosință. Astfel, persoanele fizice riscă amenzi de până la 4.500 de lei, iar cele juridice - de până la 12.000 de lei.
„Fiți atenți la etichete. Dacă sunteți siguri că este produs din plastic, atunci atenționați poliția. Împreună cu voi putem să oprim comercializare și încălcarea acestor produse”, susține Daniel Mazepa.
Poliția subliniază că în cazul în care sunteți martor sau victima unui incident,încercați sa rețineți cât mai multe semnalmente ale celor implicați și sesizați oamenii legii la numărul 112!
În perioada 25 decembrie- 3 ianuarie au fost implicați la datorie peste 2.500 de polițiști. Totuși, în această perioadă de zece zile s-au înregistrat peste 700 de informații cu privire la infracțiuni, ceea ce este un număr destul de mare, susțin reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP. Astfel, începând de miercuri, 6 decembrie până pe 10 ianuarie vor fi implicați cu 1.000 de polițiști mai mult, peste 3.000 de polițiști vor fi la datori.
Vezi și aceste știri

Au sărbătorit Revelionul și au urcat băuți la volan. Câte cazuri a identificat poliția

În ultimele șapte zile, poliția a constatat 509 încălcări privind măsurile epidemiologice: „Se atestă o creștere a cazurilor”

Litvinenco, despre scoaterea în afara legii a Partidului Șor: Nu constituie un precedent periculos
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
