Angajații de la „Căile Ferate ale Moldovei” nu și-au primit salariile de trei luni. Datoria administrației față de muncitori e de 60 de milioane de lei

Angajații de la „Căile Ferate ale Moldovei” nu și-au primit salariile de trei luni. Datoria administrației față de muncitori e de 60 de milioane de lei

Angajații întreprinderii de stat „Căile Ferate ale Moldovei” nu și-au primit salariul de mai mult de trei luni. În unele zone, muncitorii feroviari au protestat, dar nu și-au primit banii. Datoria întreprinderii de stat către angajații săi depășește 60 de milioane de lei.

La sfârșitul lunii decembrie, muncitorii întreprinderii de stat „Căile Ferate ale Moldovei” au început să protesteze după ce nu și-au primit salariile timp de câteva luni și nu ar avea din ce să trăiască.

După cum a declarat președintele sindicatului muncitorilor feroviari Ion Zaporojan, întreprinderea de stat nu are bani pentru salarii, din cauza datoriei la bugetul de stat. Aproape șapte mii de angajați ai întreprinderii din țară nu au primit salarii din septembrie 2020. Suma totală datorată angajaților este de peste 60 de milioane de lei, scrie newsmaker.md

Publicitate

„Din cauza pandemiei, volumul transportului de pasageri și mărfuri a scăzut, nu sunt suficienți bani. Serviciul fiscal a făcut concesii pentru „Calea Ferată” - în iulie, august și septembrie i s-a permis să nu se transfere impozite și beneficii sociale. Dar situația cu transportul feroviar nu s-a îmbunătățit, din această cauză s-a format o datorie mare la bugetul de stat, Serviciul Fiscal a arestat conturile companiei și a confiscat fonduri pentru acoperirea datoriilor. Toți banii care se duc în conturile întreprinderii sunt preluați de autoritatea fiscală”, a explicat președintele sindicatului.

Potrivit acestuia, ultima dată când muncitorii și-au primit salariile a fost în septembrie, iar muncitorii feroviari au rămas fără bani pentru sărbătorile de iarnă, iar acest lucru se întâmplă pentru al șaselea an consecutiv. De asemenea, lucrătorii nu sunt plătiți pentru perioadele de nefuncționare tehnică și plata asistenței materiale a fost suspendată.

Serviciul Fiscal NM a declarat că întreprinderea de stat „Căile Ferate din Moldova” a acumulat o datorie la bugetul de stat în valoare de peste 23,5 milioane de lei. Datoria a fost formată din cauza faptului că întreprinderea nu a plătit impozite în octombrie și noiembrie 2020.

Pentru a acoperi datoria, Serviciul Fiscal a blocat unele conturi ale întreprinderii și a acoperit parțial datoria companiei față de bugetul statului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal