Furnizorul de apă menționează prevederile legale în acest sens, potrivit cărora punctul de delimitare a instalațiilor interne de apă la blocurile locative, se stabilește la ieșirea din contorul instalat în subsolul blocului locativ, iar la consumatorii casnici, punctul de delimitare se stabilește la ieșirea din contorul instalat în căminul de branșare, amplasat în limita teritoriului consumatorului.
Apă-Canal Chișinău (ACC) vine cu un apel către toţii gestionarii fondului locativ, dar și consumatorii casnici să fie vigilenți și să prezintă o serie de măsuri specifice de protejare a instalațiilor interioare împotriva înghețului.
Îndemnul vine în contextul în care multe reţele nu au fost amplasate sub adâncimea de îngheţ, care pentru zona noastră este de minimum 105 cm. Prin urmare, atât gestionarii fondului locativ, cât și consumatorii casnici, din municipiul Chişinău sunt obligaţi să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei contorului de apă la locul de montare şi a vanelor ce echipează branşamentul, se arată în comunicatul emis de ACC.
În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, există posibilitatea de îngheţ, mai ales pe timp de noapte, când consumul este mai mic.
Furnizorul de apă menționează că în cazul în care condițiile solicitate nu vor fi îndeplinite, operatorul își declină responsabilitatea pentru sistarea ulterioră a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a înghețării instalațiilor de contorizare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.