„Vreau să vă zic că experții încă nu s-au pronunțat că se va păstra un perete, vorbesc de acesta dinspre strada Varlaam, sau nu. Și în funcție de asta, se va anunța acest concurs pentru proiecte. Dacă se păstrează acest perete, înseamnă că va fi reconstrucție, dacă nu – va fi construirea din talpă, cum s-ar zice, a sediului de bază al Filarmonicii. Suntem și noi în așteptare, specialiștii lucrează, dar să vedem ce va urma”, a menționat Bivol într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.
Adiministrația Filarmonii a mai punctat că își doresc o clădire nouă, performantă, utilată, mobilată și cu acustică foarte bine gândită.
„Dorim un sediu nou, performant, utilat, mobilat, acustic foarte bine gândit. Evident, s-a mers pe formula, adică până acum se merge pe formula că acea clădire veche-nouă, adică acea cu coloane din față să se păstreze, fiindcă ea practic nu a fost afectată și la ea să se alipească o clădire nouă. Această formulă nu este proastă, oricum această bucată construită de Voițehovski la începutul anilor ’60 este cumva reprezentativă și, bineînțeles, va fi reconsolidată, reconstruită, dacă va fi construit în spate un sediu nou, dar optăm mai mult pentru o clădire și un sediu nou”, a adăugat directoarea.
Reamintim că, pe 24 septembrie 2020, Filarmonica Națională din centrul capitalei a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat ore bune pentru a stinge incendiul. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat și s-a prăbușit. Nu au fost înregistrate victime.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.