EDITORIAL AGORA | De ce este important să ne transformăm noi, ca în final să beneficiați voi - cititorii noștri (VIDEO)

EDITORIAL AGORA | De ce este important să ne transformăm noi, ca în final să beneficiați voi - cititorii noștri (VIDEO)

Anul 2020 a fost unul extrem de aglomerat și rodnic pentru echipa tehnică a portalului de știri AGORA. Chiar în primele săptămâni ale anului am lansat o împrospătare a primei pagini, reorganizând modul în care afișăm conținutul - mai multă actualitate și mai puține categorii în evidență.

Am anunțat despre asta, chiar de ziua noastră:

AGORA își schimbă fața, dar năravul ba! Vezi cum arată noua structură și design-ul platformei (FOTO)

Publicitate

Pentru 2020, ne-am stabilit ca obiectiv că vrem să vă dăm voie să vă înregistrați pe site și să decideți voi ce fel de conținut vreți să urmăriți. Nu editorul trebuie să decidă care sunt știrile importante pentru voi. Să le luăm pe rând și să vedem ce ne-a reușit.

După schimbarea la față și corectarea erorilor, a urmat pandemia, care ne-a determinat să punem pe STOP sau să amânăm lansările mai multor idei la care lucram, principala țintă fiind proiectul - Membership AGORA. Am spus din start că AGORA nu va deveni un site de știri cu plată. Dar, criza economică generată de pandemie ne-a determinat să apăsăm și mai tare pedala de accelerație și am decis că marea noastră miză este această zonă de foarte mare importanță pentru jurnalismul liber practicat de echipa noastră. Este locul unde le oferim posibilitatea cititorilor noștri să ne susțină financiar, să aprecieze materialele publicate pe site. O poți face și tu aici - agora.md/abonamente.

Vara n-am petrecut-o la mare. Am început-o cu o noutate în aranjarea și prezentarea textului jurnalistic. Am lansat formatul CARDURI - unul succinct și laconic, care îi oferă cititorului o experiență plăcută chiar și atunci când citește texte foarte lungi. Încearcă și o să vezi că-ți place:

Este Gațcan, nu-i Gațcan: Cronologia evenimentelor de la A la Z, până la această oră (CARDURI)

15 întrebări și răspunsuri despre vaccinul anti-COVID-19. Află tot ce e bine să știi despre acest antidot (CARDURI)

Cum îți faci un permis de conducere în RM: Drumul de pe bancheta pasagerului - pe scaunul șoferului. AGORA te ajută să nu o iei prin hopuri (CARDURI)

Tot vara, am dezvoltat și instrumente noi pentru abonații noștri - funcțiile „Urmărește” și „Salvează”, în contul personal, articolele preferate pentru a le putea citi mai târziu. Totodată, ne-am pregătit de campania electorală pentru prezidențiale, dezvoltând un modul de LIVE TEXT, care a fost la mare căutare pe 1 și pe 15 noiembrie.

„Presa liberă e un lux. Dacă nu vom plăti pentru ea, altcineva o va face și va deveni presa lui de lux.”

Lucian Mândruță

Autor:

N-am fost cuminți nici toamna. În mijlocul ei am lansat o nouă zonă de conținut pe AGORA - materiale scrise de Contributori. O găsiți aici, unde puteți citi materiale de la peste 10 experți în diferite domenii - de la politici economice, la cele farmaceutice.

Am lansat și noua aplicație mobilă AGORA - accesibilă pentru IOS și Android. Te poți bucura de acces gratuit, timp de 30 de zile. După asta o vei putea utiliza dacă îți iei oricare dintre abonamentele propuse de noi - agora.md/abonamente. Da, da. Poți să te bucuri de ea, chiar și cu 48 de lei pe lună.

Și acestea nu sunt toate noutățile. Au fost multe și mărunte, la care preferăm să nu ne oprim mult. Pentru începutul lui 2021 am pregătit alte trei mari update-uri pe site:

1. Oferim posibilitatea și persoanelor juridice să susțină jurnalismul AGORA

2. Lansăm opțiunea de plăți recurente în cazul abonamentelor pe care le oferim membrilor

3. Pagini de autor, pentru fiecare proiect marca AGORA:

Nota de Plată

Oameni ca tine

Jurnalism de Soluții

Nu ne oprim aici. Cu prima ocazie, vă dăm de știre și despre alte noutăți. Dar vrem să punctăm aici răspunsul la o întrebare care poate vă macină în acest moment. De ce e important și aspectul tehnic pentru un portal de știri? De ce nu ar putea sta liniștiți câțiva jurnaliști și să se ocupe doar de crearea conținutului?

Am răspuns încă acum un an.

„Acum, un material jurnalistic bun înseamnă doar 60% din succesul lui. Tot ce înseamnă împachetare și promovare a ajuns să însemne aproape la fel de mult ca și munca unui jurnalist. Contează când publici materialul, la ce oră îl distribui pe Facebook, are sau nu titlu atractiv, este optimizat pentru motoarele de căutare... Astăzi, un reporter trebuie să-și bată capul și de aceste lucruri”, menționam la Anticonferință. The Newsroom.

Din acest motiv, în lista priorităților noastre, pe lângă conținutul interesant și corect, a stat mereu și inovația. În fiecare an încercăm să aducem ceva nou, să ne reinventăm, să analizăm ultimele tendințe de pe piață, să înțelegem de ce e important să ne transformăm noi, pentru ca într-un final să beneficiați voi - cititorii noștri.

Cu drag, Dumitru.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal