Avocații au cerut recuzarea completului de judecători – Vitalie Movilă, Evghenii Dvurecenschii și Nina Veleva, iar la 21 decembrie au depus o cerere privind sesizarea Curții Constituționale (CC) cu excepție de neconstituționalitate, a prevederilor art. 35 alin. (2) din Codul de procedură penală al R. Moldova. La 11 ianuarie curent, magistrații CC au declarat inadmisibilă sesizarea depusă de magistrații Curții de Apel Cahul la solicitarea avocaților lui Ilan Șor, astfel examinarea dosarului a fost reluată.
La 12 noiembrie 2020, Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins, ca fiind neîntemeiată, cererea înaintată de avocații lui Ilan Șor, privind strămutarea judecării cauzei penale în privința acestui, de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad. Încheierea CSJ este irevocabilă.
Șor a fugit din R. Moldova după ce Partidul Democrat a anunțat că cedează guvernarea. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Israel, acesta a intrat pe teritoriul statului.
Pe 30 iulie 2019, Ministerul de Interne a anunțat că Ilan Șor a fost dat în căutare internațională, iar în august 2019, Ilan Șor a rămas fără imunitate de parlamentar.
Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Politicianul pledează nevinovat.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.