Maia Sandu, despre principalele obiective ale vizitei la Bruxelles: „Am solicitat ajutor pentru vaccinarea cât mai rapidă a cetățenilor RM”

Maia Sandu, despre principalele obiective ale vizitei la Bruxelles: „Am solicitat ajutor pentru vaccinarea cât mai rapidă a cetățenilor RM”

Președinta Maia Sandu a făcut, în cadrul unei conferințe de presă, totalurile vizitei efectuate la Bruxelles și a vociferat principalele obiective ale acestei vizite. Șefa statului susține că primul și cel mai important scop a fost solicitarea de acordare a asistenței sanitară pentru sistemul de sănătate și acces cât mai rapid la vaccin pentru medici și alți muncitori din prima linie. O altă prioritate a vizitei a fost solicitarea asistenței financiare imediate precum și ajutor pentru vaccinarea cât mai rapidă a cetățenilor. 

„Am primit promisiuni că instituțiile UE vor încerca să ne ajuta suplimentar la ceea ce au făcut deja. 21,4 milioane de euro din programul de sprijin al reformei poliției vor fi alocate cât de curând posibil. Contractul pentru reziliență în valoarea de 15 milioane de euro, sub formă de grant să fie oferit cât mai curând”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a precizat că Moldova se bucură de deschidere din partea Uniunii Europene:

Publicitate

„Moldova are o deschidere enormă în Uniunea Europeană și acest lucru a fost confirmat la cele peste zece întâlniri pe care le-am avut la Bruxelles. Am discutat cu înalți demnitari ai Comisiei Europene, Parlamentului European și al Consiliului European. Am avut o întrevedere cu procurorul general al Parchetului European. Am avut întâlniri foarte utile. În Uniunea Europeană există un potențial enorm ca noi să fim ajutați, potențial ratat în ultimii ani pentru că la conducerea RM s-au aflat persoane care urmăreau interese de grup, corupte, nu interesele cetățenilor. Chiar cum deputați iresponsabili fac tot posibilul ca să lipsească poporul de acest sprijin”.

AGORA precizează că în cadrul vizitei oficiale efectuată la Bruxelles, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt. Maia Sandu a mai avut întrevederi cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație, dar și cu Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, cu care a vorbit despre implementarea unei reforme reale a justiției, dar și cu alți decidenți din Uniunea Europeană.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal