ANC va organiza la București patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România. Iată condițiile

ANC va organiza la București patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România. Iată condițiile

Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor februarie și martie 2021, patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei României la Chișinău și celor două Consulate Generale Bălți și Cahul.

Pot depune jurământul de credință la sediul ANC, persoanele care au solicitat redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate, având ca temei legal art. 11 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, iar ulterior au optat pentru stabilirea domiciliului în România.

La fel, persoanele care doresc menținerea domiciliului în străinătate, dar solicită depunerea jurământului la București.

Publicitate

Condiții pentru depunerea jurământului de credință la ANC

Persoanele menționate pot depune jurământul de credință, în termenul prevăzut de lege și la sediul ANC din București, cu acordul șefului de misiune sau al oficiului consular din R. Moldova.

Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC este emis de către Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău exclusiv în baza unei programări prealabile, obținute prin intermediul portalului extern www.econsulat.ro, în baza cererii online transmise spre pre-validare cu opțiunea depunerii jurământului de credință la ANC.

Ca cererea să fie procesată de Secția consulară sunt necesare aceleași documente ca și cele solicitate în vederea programării pentru depunerea jurământului de credință față de România la sediul misiunii diplomatice.

Menționăm că, cererile online pentru depunerea jurământului de credință vor fi programate de către Secția Consulară, cu respectarea ordinii cronologice a datei de transmitere a acestora și în limita locurilor disponibile.

Data și ora programării vor fi trimise automat de sistem la adresa de e-mail care a fost folosită pentru crearea contului de utilizator pe portalul www.econsulat.ro.

Documentele care trebuie prezentate la sediul ANC

După obținerea acordului șefului misiunii diplomatice, persoanele programate trebuie să se prezinte la sediul ANC cu următoarele:

 • Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC.
 • Act de identitate (pașaportul şi 2 fotografii tip pașaport – 35X45 mm);
 • Declarațiile prin care solicitanții îşi schimbă opțiunea privitoare la stabilirea domiciliului în România, ulterior aprobării Ordinelor ANC.

Ceremoniile vor fi organizate la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, din str. Blănari nr. 25, sectorul 3, orașul București în perioada februarie -martie 2021.

Mai exact, pentru 4 februarie se prevăd 60 de locuri, 23 februarie -120 de locuri, 4 martie - 60 de locuri, 23 martie -120 de locuri.

Cetățenii sunt atenționați despre condițiile de intrare în România. Înainte ca să porniți la drum, verificați informația din sursele oficiale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal