În atenția călătorilor spre Israel: Țara interzice toate zborurile de intrare și ieșire pentru 14 zile

În atenția călătorilor spre Israel: Țara interzice toate zborurile de intrare și ieșire pentru 14 zile

Cabinetul de miniștri din Israel a recurs la restricții dure pe timp de pandemie. Mai exact, miniștrii au decis duminică să oprească toate zborurilor de intrare și de ieșire din țară. Măsura ar urma să fie aplicată începând cu miezul nopții dintre ziua de luni și marți și până la data de 31 ianuarie, în încercarea de a încetini răspândirea noilor tulpini de coronavirus, scrie presa locală Haaretz.

Potrivit propunerii, avioanelor companiilor aeriene străine nu li se va permite să aterizeze în Israel preț de 14 zile. În plus, ieșirea din țară se va limita la circumstanțe excepționale.

Primul ministru Benjamin Netanyahu a declarat în timpul ședinței de Guvern: „Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează să facem - sigilăm ermetic țara”.

Publicitate

Însă, avioanele de marfă străine, avioanele de stingere a incendiilor și zborurile de urgență medicală vor fi scutite de restricția pentru intrare în țară.

La fel, avioanele vor putea părăsi Israelul în scopuri de tratament medical în străinătate, proceduri legale sau înmormântări familiale.

Directorii generali ai ministerelor sănătății și transporturilor vor avea autoritatea de a aproba cereri excepționale din cauza nevoilor umanitare sau personale, se arată într-o declarație comună a Ministerului Sănătății și a Biroului Primului Ministru, semnată duminică seara. Noile reglementări se aplică și avioanelor private.

Ministrul Turismului, Orit Farkash-Hacohen, a declarat în timpul ședinței de Guvernului că închiderea aeroportului este un „pas extrem” și o încălcare a drepturilor de bază. În ciuda acestui fapt, ea a adăugat că perioada de izolare este „logică” și că Israelul trebuie să profite de această fereastră pentru a vaccina mai mulți membri ai comunităților ortodoxe și arabe.

Acum, după ce au primit aprobarea Cabinetului de miniștri, regulamentele trebuie aprobate și de Comitetul pentru afaceri economice al Knesset și de Comitetul pentru Constituție, Drept și Justiție.

Conform datelor Ministerului Sănătății publicate duminică dimineață, 1.306 de persoane au murit de COVID-19 în Israel doar de la începutul lunii ianuarie. Ianuarie a fost luna cu cel mai mare număr de decese prin COVID după octombrie, în care 970 de israelieni au murit din cauza infecției. În Israel bilanțul deceselor ajunge la 4.361 de persoane de la începutul pandemiei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal