Aici, Moscova! - spectacolul de final al lunii ianuarie la Teatrul „Alexei Mateevici”. Iată când îl veți putea urmări

Aici, Moscova! - spectacolul de final al lunii ianuarie la Teatrul „Alexei Mateevici”. Iată când îl veți putea urmări

„Aici, Moscova!" de Iulia Pospelova este un spectacol de arta vorbirii, expresivitate vocală și ritmică, realizat de Nelly Cozaru cu actori studenți și jucat pe scena Teatrului Poetic „Alexei Mateevici”, de pe strada Sciusev din Capitală. Acest final de ianuarie marchează frumos spectacolul pe 28, 29 și 30 ianuarie. Iar dacă ți-a scăpat reprezentarea, mai poți prinde distribuția completă pe 18 februarie. Ce alte spectacole programează în perioada următoare mica scenă de la Mateevici.

„Aici, Moscova!” - o dramă poetico-sentimentală

Teatrul poetic “Alexei Mateevici”

Publicitate

Spectacolul „Aici, Moscova!” de Iulia Pospelova, este o dramă poetică sentimentală, un monolog ritmat energetic, scris cu multă sensibilitate, o narațiune alertă, care va relata publicului spectator povestea dramatică a vieții unicei fiice a lui Stalin – Svetlana Allilueva; povestea unei vieți tragice cu toate ciudățeniile și bulversările ei. Nu este o relatare politică, ci o călătorie a unui copil în căutarea neobosită a afecțiunii, a iubirii și a adevărului în mecanismele terorii staliniste, în chiar inima întunericului, în chiar imperiul condus de maleficul său tată. O căutare perpetuă de sine și fuga de umbra tatălui. Tinerii actori – studenții-absolvenți de la AMTAP (clasa – prof. univ., Nelly Cozaru, care semnează și regia spectacolului), vor oferi publicului una dintre cele mai emoționante istorisiri despre relațiile dintre cel mai mare dictator - tiran- călău al omenirii și fiica sa Svetlana - unica persoană pe care a iubit-o cu adevărat.

Durata spectacolului: 1 h 30 min. Prețul unui bilet: 150 leiRezervări puteți face și pe site: www.tam.mdBilete: 069098182 sau 022 23 23 58

6 februarie – „Martiri”

MARTIRI de Marius von Mayenburg, realizat cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din RM și Centrului Cultural German AKZENTE/ Goethe-Zentrum Chișinău. Un spectacol de Luminița Țâcu

...

Piesa MARTIRI reflectă fundamentalismul și omul contemporan, comportamentul extrem și limitele pe care și le pune singur în față, repercusiunile fanatismului și rostul minților deschise în societatea mileniului trei, precum și ignoranța sistemului educațional față de adevăratele pericole din instituțiile de învățământ.

„În teatru nu poate să fie vorba despre a le arăta oamenilor cine are dreptate. Dacă arăt o crimă pe scenă, nu sugerez că ar trebui să ne comportăm așa. Teatrul trebuie să atace, așa că aș prefera să arăt pe scenă un personaj incorect politic decât unul corect politic, ca să ofer o piesă relevantă politic. Altfel, se ajunge la o predică bisericească, care le propovăduiește celor care gândesc ca noi. Ceea ce ar fi plictisitor și deloc provocator pentru intelect. Dacă văd ceva groaznic, asta mă pune în mișcare” - Marius von Mayenburg

Autor:

Spectacol recomandat 18+; Durata spectacolului: 1 h 50 min. Prețul unui bilet: 200 lei; elevi și studenți: 100 lei; Bilete: 069098182 sau 022 23 23 58.

13 februarie - JURNALUL ANNEI FRANK

...

...

Spectacolul include mai multe secvențe din acest jurnal, prezentând diverse perioade și stări ale Annei, având în rolul central pe Elena Frunze-Hatman. Este vorba de o monodramă, care povestește despre trecutul dureros al evreilor, prin intermediul unui copil, prin prisma unei fete de 12 ani, adolescența căreia a trecut în cei mai de groază ani pentru omenire.

Regia: Nelly Cozaru; Rolul titular: Elena Frunze-Hatman; Durata spectacolului: 1 oră; Prețul biletului: 200 lei; elevi și studenți: 100 lei.Rezervarea la numărul: 0 69 019 100 / 022 23 23 58.

25 februarie - TREAPTA A NOUA

...

Regie: Emil Gaju; În roluri: Margareta Nazarchevici (Joanna); Elena Frunze - Hatman, Valentina Ostap (Melissa); Ludmila Botnaru (Eleanor); Mihaela Chiu (Tracy); Sunet: Gheorghe Popescu; Lumini: Vitalie Lașcu; Scenografia: Ciprian Antoci.

Prețul biletului: 200 lei; elevi și studenți: 100 lei.

Rezervarea la numărul: 0 69 019 100 / 022 23 23 58.

27 februarie – ILUZII

...

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal